HCB Karviná
Extraliga
pá 9.9.2016 | Redakce

V neděli nás čeká druhé kolo extraligy

V neděli dopoledne budeme před televizními kamerami hrát druhé kolo v Novém Veselí.

Ambiciózní nováček vstoupil do své první extraligové sezóny podařeným výkonem na půdě pražské Dukly. Za to my jsme odehráli v Lovosicích zápas nepodařený a teď je na nás abychom ukázali, že máme na víc než jsme předvedli před týdnem. Malou pikantností tohoto souboje je to, že v našem realizačním týmu působí Marek Michalisko, který v loňském roce stál na lavičce Nového Veselí a dovedl tento tým k historickému postupu do extraligy.

O tom zda se nám to povede se můžete přesvědčit sami před televizními kamerami. Náš duel byl totiž vybrán jako první v této sezóně, který bude přímo přenášen kanálem ČT Sport.

Hlasy před utkáním:

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „V neděli splníme sen mnoha generací fandů novoveselské házené. Na první extraligové domácí utkání jsme se snažili připravit, jak nejlépe to šlo. Výkonem na Dukle jsme si zvedli sebevědomí a jsme odhodláni zvítězit a tím poděkovat partnerům a všem příznivcům za dlouhodobou podporu."

Luboš Bartůněk, křídlo TJ Sokol Nové Veselí: „Ohromně se na tento zápas těšíme. Doufáme, že nám plná hala skvělých fanoušků pomůže uhrát proti Karviné co nejlepší výsledek."

Radek Bartošic, trenér HBC Baník Karviná: „Celý tým chce odčinit nevydařený vstup do sezóny, i když víme, že nováčka soutěže bude hnát euforie i zaplněná hala. Bude to určitě zápas ve skvělé atmosféře a věřím, že v něm ukážeme kvalitu a spravíme si po výrazné prohře v Lovosicích chuť ziskem dvou bodů. Opakuji ale, že to pro nás bude nesmírně těžký zápas.“

Lukáš Frančík, křídlo HBC Baník Karviná: „Je nám jasné, že to bude při premiéře Veselí před vlastními diváky těžký zápas. Musíme si pohlídat hlavně jejich palebnou silu ze spojek, ale kvalita by měla byt na naši straně, takže bychom měli vyhrát. Tedy pokud předvedeme zodpovědný výkon od zadu. Naší výhodou je, že u nás působí Marek Michalisko, který soupeře zná a v loňské sezóně ho dovedl k postupu do nejvyšší soutěže.“