HCB Karviná
mládež
so 17.9.2016 | Radek Godál

Příprava st. dorostu na sezónu 2016/2017

Starší dorost zahájil přípravu na sezonu 2016/2017 dne 1. srpna 2016. Skoro celou přípravu jsme se připravovali v domácích podmínkách. Trénovali jsme dvou až tří fázově každý den. Koncem srpna jsme odjeli na herní výcvikový tábor do Kostelce na Hané, odkud jsme se přesunuli na dobře obsazený turnaj o pohár města Litovle.

Do Kostelce na Hané jsme odjeli vyloženě již na herní soustředění. Trénovali jsme zde 3x denně. Na soustředění byli s námi i talentovaní hráči z ml. dorostu Karviné, kteří mají šanci za nás nastoupit v mistrovských zápasech. Byl s námi i Matěj Nantl (hráč Litovle), který u nás už hostoval v jarní části loňské sezony a Radek Dosoudil, který je u nás nově na hostování z Velké Bystřice. Chyběli nám marodi Ondra Hradil, Martin Rafaj, Daniel Pilch. Během výcvikového tábora v Kostelci na Hané jsme kromě tréninků odehráli i dvě přátelské utkání proti domácímu celku mužů HK Kostelec na Hané (2. liga muži JM) a jedno přátelské utkání proti mužům Házená Prostějov (2. liga muži JM) s těmito výsledky:

HCB – Kostelec na Hané 37:34
HCB – Prostějov 25:23
HCB – Kostelec na Hané 37:33

Celkově jsme byli s pobytem v Kostelci na Hané spokojeni. Domácí klub nám připravil výborné tréninkové podmínky. Vše bylo dobře zorganizováno a stihli jsme odehrát i tři utkání.

Po tomto pobytu jsme se přesunuli na turnaj do Litovle. Zde se hrálo 2 x 20 min a postupně jsme se utkali s těmito soupeři:

HCB - Litovel 26:12 (15:5) HCB – Stupava/Strojár Malacky 19:16 (13:8)
Semifinále: HCB - Pov. Bystrica 18:11 (9:8)
Finále: HCB – Jičín 14:9 (6:5)

Na tomto turnaji startoval ještě polský celek Pogoň Zabrze, ale na tohoto soupeře jsme nenarazili. Nakonec jsme turnaj vyhráli a náš hráč Luděk Piwko byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Během letní přípravy nás zužovala zranění i nemoci. I proto jsme museli odřeknout turnaj v Kopřivnici, na kterém jsme měli startovat. V současné době víme, že proti loňskému roku máme velké mezery v obrané činnosti. Před startem sezóny se proto budeme ještě věnovat obranné činnosti a doléčovat zranění některých hráčů, tak ať jsme připraveni na start nového ročníku.

Branky v přípravě: Piwko 37, Vaněk 32, Mucha 30, Podhrázský 13, Zamarski 12, Kraina 12, Wilczek 11, Sikora 11, Noworyta 7, Dosoudil 5, Ostrihoň 3.