HCB Karviná
Rozhovory
čt 6.10.2016 | Redakce

Na Duklu Vás zve Honza Užek

Vyzpovídal jsem našeho pivota Honzu Užeka. Povídali jsme si o posledním zápase, o nové sezóně a mimo jiné jsem se dozvěděl, že by chtěl, spolu se svými spoluhráči, pozvat Vás naše fanoušky na středeční utkání s Duklou Praha a vstupné bude zdarma!

Honzo, na začátku bych se chtěl zastavit u posledního nepodařeného utkání s Kopřivnicí. Probírali jste ho nějak v šatně?
„Probírali jsme to se spoluhráči i s trenéry. Myslíme, že zakopaný pes byl hlavně v tom, že jsme utkání nezvládli v obranné fázi. Neplnili jsme taktické pokyny, nepřistupovali jsme včas ke hráčům a nechali je proskakovat a střílet z volné ruky. Samozřejmě to nijak nepomohlo ani našim gólmanům, kteří to pak měli těžké. Myslím, že jsme utkání nijak nepodcenili ale prostě se nám nepovedlo. S tím už se trápíme asi třetí zápas po sobě. Musíme na to zapracovat. A jako omluvu našim fanouškům jsme požádali vedení, jestli by mohl být ve středu na utkání s Duklou vstup pro všechny zdarma a to s tímto návrhem souhlasilo. Chtěli bychom tak všechny pozvat ve středu k nám do haly. Věříme, že s jejich pomocí se nám podaří Duklu porazit a odčiníme tak zbytečnou ztrátu z utkání s Kopřivnicí".

A teď k nejbližšímu utkání v Litovli. Co vás čeká?
„Litovel hraje doma dobře, mají silnou podporu fanoušků, dobré zázemí. V posledním domácím utkání porazili Frýdek Místek, takže nic jednoduchého to nebude. Navíc teď mají nového trenéra Michala Hradila. I to bývá často pro tým pozitivním impulsem. Ale pro nás neexistuje nic jiného, než tam prostě vyhrát".

Karviná je známá tím, že má kvalitní pivoty a těží ze spolupráce střední spojky právě s nimi. Je to v zápasech poznat?
„Je pravda, že loni se mi hrálo o něco lépe, víckrát jsem se dostal do zakončení než teď, takže evidentně to tak je, že si nás více hlídají. Takže určitě je poznat, že se naši soupeři právě na tuto hru chystají. Ale na druhou stranu když věnují tolik pozornosti bránění mě nebo Libiho (Libora Hanische) o to více mají prostoru spojky nebo křídla. Například Honza Plaček má letos opravdu krásné úhly k zakončení. Takže to beru tak, že je jedno kdo dá gól, jestli já nebo třeba právě křídlo".

Když jsme u spolupráce střední spojky a pivota, tak se nemůžeme nezastavit u návratu Saši Radčenka do Karviné po dlouhých třinácti letech. Jak se ti s ním hraje?
„Musím říct, že jsem moc rád že se mohu s touto velkou personou házené na hřišti potkat a hrát s ní. Když je na hřišti tak se hra vždycky zrychlí a pořád musíme být ve střehu. Má spoustu překvapivých řešení a přihrávek, které jsou mnohdy překvapivé i pro nás, jeho spoluhráče", usměje se Honza. „Těžíme z toho všichni, i ostatní spojky mohou něco okoukat a my na pivotu, ať už to jsem já, Libi nebo mladý Adam Wozniak získáváme cenné zkušenosti do budoucna".