HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 15.7.2020 | Ivo Dudek

„Letos bude extraliga ještě vyrovnanější“ říká Slávek Mlotek

Po dvou letech se do kádru HCB Karviná vrací kreativní střední spojka Slavomír Mlotek. Zeptali jsme se jej kde působil a také jak se mu daří na začátku přípravy a další věci.

Slávku, mohl bys našim fanouškům připomenout kde a jak dlouho jsi působil po odchodu z Karviné?

Po odchodu z Karviné jsem působil 2 roky v německém Dessau, kde jsem měl příležitost si zahrát druhou a potom třetí bundesligu. Kluci z Karviné, kteří v týmu působí, mi domluvili zkušební trénink, ten mi vyšel a tak jsme si s managementem Dessau rychle plácli.  Po prvním roce jsme sice spadli do třetí ligy ale hned po roce tým opět postupuje zpět do druhé.

Bylo to úspěšné angažmá? S kým z našich hráčů jsi tam působil? Mimochodem Tomáš Pavlíček je tam už jako "skoro" domácí, ne?

Myslím ze se moje působení v Dessau vyvedlo. Získal jsem cenné zkušenosti a měl jsem příležitost si zahrát s Markem Vančem, Liborem Hanischem a Tomášem Pavlíčkem. A jinak máte pravdu, Tomáš je už tam v podstatě doma 😊

Jak konec Tvého působení v Německu ovlivnila pandemie koronoviru?

Je samozřejmě škoda, že nastala taková situace a nemohla se soutěž regulérně dohrát. Ale tak to vlastně skončilo všude, nedá se nic dělat. Byli jsme na prvním místě tabulky, měli jsme našlápnuto k postupu, ale zdraví je důležitější. Naštěstí rozhodnutím vedení Bundesligy tým Dessau do druhé ligy nakonec postoupil a tak vše, v rámci možností, dobře dopadlo.

Sledoval jsi na dálku jak si vedli Tví bývalí, a teď vlastně znovu i současní spoluhráči po dobu, co jsi v HCB nehrál?

Ano, kluky jsem pravidelně sledoval a viděl jsem snad všechna utkání. Hlavně zápasy v evropských pohárech a finálovou sérii proti Plzni. Kluci hráli fakt super!

Nakolik se změnil kádr Karviné mezi tím, co jsi byl v Německu? Znáš všechny hráče?

Téměř se všemi co tu jsou jsem hrával. Až na pár výjimek, ale i s těmi jsem se seznámil, když jsem jezdil do Karviné v uplynulých dvou letech. Takže žádný problém.

Máte za sebou první dny přípravy a soustředění v Petrovicích. Jak probíhá příprava? Je to náročné? A jak proběhlo to soustředění - měli jste dobré podmínky, když už nemůžete vyjet někam za hranice?

Soustředěni v Petrovicích proběhlo fakt dobře, vytvořené podmínky k soustředěni byly na velmi vysoké úrovni po všech stránkách. I co se týče jídla, ubytováni a wellnessu. Jinak jako každý rok je na začátku příprava těžká. A letos obzvlášť po tak dlouhé pauze, to jsme asi nikdo ještě nezažili. Takže na začátku byla kondice, hlavně běžecké tréninky a teď už se k tomu pomaličku přidává posilovna a také herní tréninky na palubovce.

Jak v našem týmu, tak i v ostatních klubech proběhly personální změny. Sleduješ je? Dá se nějak odhadnout kdo bude letos patřit k favoritům nebo jaká bude kvalita extraligy?

Vlastně ve všech klubech proběhlo mnoho změn a někteří kluci se vrátili ze zahraničí, takže pro extraligu to je jen dobře. Myslím, že se máme na co těšit, letos bude extraliga podle mě ještě vyrovnanější, než v minulých sezónách. Za favority označovat nikoho nebudu, protože v sezóně se může stát cokoliv, zejména právě po té zmíněné dlouhé pauze a velkým změnám v kádrech týmů.

Tvůj bratr Tomáš přestoupil do FM. Bavili jste se spolu o tom?

Ano, bavili jsme se o tom. Myslím, že Tomáš udělal dobře, protože bydli se svou přítelkyní ve Frýdku Místku a bude tak hrát „doma“.

https://hcb-karvina.cz/foto_kar/2017PO_finale_TAL/IMG_3727.JPG