HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 3.5.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Český pohár svědčil favoritům

Uspěly týmy Karviné, Frýdku-Místku, Allrisku a Dukly

V úvodních střetnutích čtvrtfinále Českého poháru se dařilo favoritům. Karviná zvítězila v Zubří 37:22 a Frýdek-Místek v Kostelci 46:25. Pražský Allrisk uspěl na plzeňské palubovce, když vyhrál 25:19 a další tým z hlavního města - Dukla - nezaváhal na půdě prvoligového Brna.

Baník opět podržel Galia

Staronový český šampion nedal svému soupeři ze Zubří mnoho šancí. „Výborně chytal Galia, v poli si kluci už během prvního poločasu vytvořili jasný náskok,“ líčil sekretář Karviné Libor Kulig. „Nejlepším střelcem byl Michal Brůna, nastoupil až po přestávce a dal sedm gólů.“

Trtík by se chtěl ve finále Karvinou

Frýdek-Místek deklasoval Kostelec 46:25. Hanákům dělala problémy především rychlost Frýdku-Místku. To bylo patrné, když Kostelec skóroval, ale domácí hráči se ani nestačili vrátit a během několika vteřin skončil míč v jejich síti. V brejcích byl úspěšný především Kraus, střelec patnácti branek. „Kvalitativní rozdíl mezi první ligou a interligou byl patrný zejména v rychlosti,“ přiznal kostelecký trenér Jan Hegar. „Chtěli jsme vyhrát interligu a teď chceme uspět v poháru. Ve finále bych chtěl potkat Karvinou,“ přál si frýdecký lodivod Rastislav Trtík oplatit interligovému mistrovi porážku alespoň v Českém poháru.

Dukla uspěla v přípravě na baráž

Dukla neměla na brněnské palubovce vážnější problémy, i když v poločase vedla pouze o tři branky. "V první půli ještě Brno vydrželo fyzicky, pak jsme se dokázali prosadit z rychlých protiútoků," podotkl Pavel Farář, sekretář Dukly. Pro Pražany se jednalo o vítané měření sil před baráží o setrvání mezi interligovou elitou, v níž se utká s vítězem první ligy - Hranicemi nebo Kopřivnicí. "Tým měl aspoň možnost poznat rozdíly mezi mužstvy z HILky a první ligy," poznamenal Farář. Úvodní duel baráže, která se hraje na dvě vítězná utkání, je na programu v neděli 12. května v hale na Letné (14.00), odveta se koná za týden na hřišti dosud neznámého soka. Případný třetí zápas by se hrál ve středu 22. května v 17.00 opět v Praze.

Plzeň doma Allrisk nepokořila

Allrisk v Plzni potvrzoval formu, která mu letos pomohla k zisku bronzových medailí a nakonec zvítězil 25:19. "Dlouho jsme se tahali o jeden, dva góly. Až v závěru poločasu nám Allrisk odskočil na rozdíl čtyř branek. Neproměnili jsme šance a soupeř skóroval z rychlých protiútoků," popsal vývoj úvodní části zápasu kapitán plzeňského celku Daniel Čurda. Plzeňští trenéři Pavel Pauza a Vladimír Marek pak vystřídali na hřišti všechny hráče. Vyzkoušeli rovněž obranné systémy. "Chtěli jsme eliminovat na levé straně hrajícího Nocara a Brabce, proto jsme si vyzkoušeli vysunutou obranu 1 - 5. Bylo to kvalitní přípravné utkání," hodnotil duel Daniel Čurda.

Frýdek-Místek hraje odvetu v pátek od 18 hodin, zbylá tři utkání jsou na programu ve středu 8. května.