HCB Karviná
Reprezentace
po 3.6.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Házenkářům se šampionát vzdaluje

Boj o mistrovství světa: Chorvatsko - Česko 35:24 (20:10)

Tvrdou porážku uštědřili chorvatští házenkáři českému týmu v boji o účast na mistrovství světa. Český celek si veze ze Záhřebu prohru o jedenáct branek 24:35 a k účasti na šampionátu by jim pomohl snad jen zázrak nebo výjimečný výkon v odvetném utkání za týden v Karviné.

Trenér Vladimír Haber litoval, že hráči nedodrželi dva hlavní taktické pokyny. "Obrana nechával prostor chorvatským spojkám a ty střílely ze šesti až devíti metrů, brankáři pak byli bez šance. Proti agresívní obraně jsme chtěli hrát přes pivota, ale to se nám začalo dařit až ve druhém poločase," stěžoval si Haber.

Rozhodla už první půle, po níž Chorvatsko vedlo o deset gólů. "V prvním poločase jsme stříleli slepými, do bloků, nebo střely chytil brankář, a domácí nás trestali z rychlých protiútoků. Neproměnili šance, které jsme si vypracovali," vypočítával nedostatky trenér.

Ani on nevidí postupové šance reálně. "Stát se může všechno, ale je to nyní tak 90:10 ve prospěch Chorvatů. Zahráli jsme moc špatně a jen diametrálně jiný výkon nám dá alespoň minimální šanci," přiznal český trenér. Zdůraznil, že mužstvu až příliš chyběla dvojice Šuma - Mráz z německého Solingenu. "Patří k našim nejzkušenějším a jejich absence byla až příliš citelná," litoval Haber.

Branky Česka: Čurda 6/1, Hrubý 5, Filip 4/2, Kubeš, T. Heinz, Zemánek a Radčenko po 2, Sklenák 1.