HCB Karviná
Reprezentace
pá 6.6.2003 | Zdroj: iDnes.cz

Radčenko zatím na sraz reprezentace nemůže

Klíčového rozehrávače české reprezentace na kterého trenér Trtík netrpělivě čeká, zdržel pohárový zápas v Prešově. O tomto víkendu se hraje semifinále i finále Slovenkého poháru a tak se Saša k reprezentaci připojí až v pondělí 9.června.

Reprezentační tým házenkářů stupňuje ve Frýdku-Místku tempo přípravy na kvalifikační bitvu o postup na mistrovství Evropy. První zápas s Bosnou a Hercegovinou se blíží, bude se hrát už příští týden 14. června v Tuzle. Ve středu do Frýdku-Místku dorazil jeden z klíčových borců národního týmu - pivot David Juříček. Trenérovi Trtíkovi se hlásil později, protože o víkendu ještě hrál za Istres Francouzský pohár. "Až v semifinále jsme prohráli s Montpellier, byl to pro náš klub velký úspěch," říká Juříček.

Do České republiky přiletěl v úterý, o den později už trénoval ve Frýdku-Místku. "Jsem velmi rád, že tu s námi David je a že je v pořádku. Budeme jej v kvalifikaci hodně potřebovat," říká trenér Rastislav Trtík. Naopak do přípravy se stále nezapojil rozehrávač Alexandr Radčenko - Juříčkovo bývalé dvojče z Karviné.

"S Prešovem hraje o víkendu Slovenský pohár, takže k dispozici bude až začátkem příštího týdne," pokrčil rameny Trtík. "Stejně tak má kvůli klubovým povinnostem v Africe zpoždění Zemánek." Herních tréninků národního týmu se pro zpestření účastní také slovenský kanonýr Daniel Valo. "Na prověření obrany a brankářů je to ideální hráč," pousmál se Trtík.