HCB Karviná
Reprezentace
po 9.6.2003 | Libor Kulig

Trenér reprezentace Trtík má problém, chybí leváci

Reprezentační trenér házenkářů Rastislav Trtík má před bitvou o postup na mistrovství Evropy problémy s poskládáním ideální sestavy. Zranění kosí jednoho leváka za druhým.....

I proto Trtík posunul termín oznámení nominace na kvalifikační duel s Bosnou a Hercegovinou, který se bude hrát v sobotu v Tuzle. Trenér chtěl v neděli na soustředění ve Frýdku-Místku oznámit sedmnáct jmen, se kterými počítá, ale musel s tím počkat.

„Chybí nám čtyři až pět leváků, to je kritický stav,“ říká Rastislav Trtík. Zraněná jsou křídla Daniel Čurda, Michal Kraus, Jan Větrovec a spojka Jaroslav Zemánek. „Narychlo jsem se snažil sehnat náhradu, ale Miky Tonar je čtrnáct dní po operaci, Kamila Heinze trápí loket a Jan Filip už má domluvený jiný program, mohl by nám případně pomoct až v odvetě,“ říká Trtík.

A aby toho nebylo málo, tak problémy mají i zkušení univerzálové Milan Berka a Roman Farář. První je po operaci, druhý má bloklá záda.

„Je to vážné,“ řekl Trtík. „Máme v týmu ještě další kluky, kteří umí hrát přes ruku, ale nastoupit jenom s praváky, to by byla světová rarita.“

V pondělí se národní tým stěhuje do velké haly ve Frýdku-Místku a dorazit už by měl Alexandr Radčenko.