HCB Karviná
Reprezentace
so 28.6.2003 | Libor Kulig

Mistrovství Evropy bylo vylosováno

V pátek 27.června ve 21.00 hodin byl ve slovinské Portoroži rozlosován evropský šampionát, který se bude hrát na přelomu ledna a února 2004 ve Slovinsku.....

.....Tohoto mistrovství se zúčastní šestnáct nejlepších celků Evropy mezi kterými nebudou chybět poslední mistři světa Chorvaté, obhájci titulu mistři Evropy Švédové i mnohonásobní medailisté z mistrovství světa, Evropy i olympijských her.

Slovinská Portorož včera ve večerních hodinách byla svědkem rozlosování čtyř skupin a dopadlo to takto:

Skupina A ve Velenje:

SWE Švédsko

RUS Rusko

UKR Ukrajina

SUI Švýcarsko

Skupina B v Ljubljaně:

DEN Dánsko

ESP Španělsko

POR Portugalsko

CRO Chorvatsko

Skupina C v Celje:

ISL Island

CZE Česká republika

SLO Slovinsko

HUN Maďarsko

Skupina D v Koperu:

GER Německo

FRA Francie

YUG Jugoslávie

POL Polsko

Bylo rozlosováno i pořadí utkání a tak se postupně čeští házenkáři utkají s Maďarskem (22.ledna 2004), se Slovinskem (23. nebo 24.ledna 2004) a poslední utkání ve skupině odehrají s Islandem, který skončil na posledním ME ve Švédksu na 4.místě (25.ledna 2004). První tři celky ve skupině postupují do dalších bojů.

Losování bylo k nám poněkud přísné, ale musíme uznat, že na mistrovství Evropy není slabých celků a český tým jistě udělá vše pro postup ze skupiny. Své by mohlo sehrát i prostředí ve kterém se bude hrát, protože slovinské Celje, ve kterém se hraje skupina C, dobře znají karvinští reprezentanti, kteří zde hráli utkání Ligy mistrů. Ale je docela možné, že v Celje vyrostla nová hala o které se už před dvěmi lety mluvilo a tak asi naše házenkáře bude očekávat zcela nové a pro ně neznámé prostředí. TO ale nemění nic na tom, že pokud chce česká házená ukázat, že patří do evropské špičky, měla by udělat vše pro postup ze skupiny. Osmé místo z posledního ME ve Švédsku je zavazující a trenér Trtík se netají tím, že by chtěl českou házenou popostrčit ještě o nějaký ten stupínek výše.

Jistě budeme všichni našim reprezentantům a hlavně pak těm karvinským, držet palce, aby jim vyšla načasovanost formy a vyhlo se jim ze široka zranění a přejeme jim ten nejlepší výsledek ve Slovinsku.

Pravidlené informace o mistrovství Evropy ve Slovinsku najdete na www.euro2004.si