HCB Karviná
Liga mistrů
ne 16.11.2003 | Jirka

Postupové naděje se pomalu rozplývají

Karviná - Chambéry 28:36 (14:19)
Winterthur - Metkovič 38:25 (17:10)

Již před zápasem si mohli fanoušci všimnout, že na lavičce stále chybí opory týmu jakými jsou Zdráhala a Kamil Heinz. Tomu nasvědčoval fakt, že to Karviná dnes nebude mít vůbec lehké.

Už od začátku utkání dali hosté z Francie najevo, že jejich předzápasové prognózy nevyzní naprázdno. Po 8 minutách vedli již 4-0 a karvinští hráči marně hledali své herní tempo. Miloš Slabý dokázal skvělými zákroky své spoluhráče vyburcovat tak, že v 16 minutě Baník srovnal na 8:8. Byl to jediný okamžik, ve kterém mohli karvinští myslet na zisk nějakého bodu. Posléze bohužel neuhlídali ostrostřelce Narcisse, kterému karvinská obrana nedělala žádné potíže. První poločas poznamenalo vážné zranění karvinského pivota Mrakiče, který se poté na palubovce již neukázal. Do konce poločasu si Francouzi vybudovali solidní náskok pěti branek. V druhé půli se zaplněná hala nedočkala vytouženého zvratu v utkání, hráči Chambéry již kontrolovali zápas a pomalu navyšovali brankový rozdíl. V dresu hostí se v dobré formě ukázal také Karel Nocar, který je jistě velkou posilou pro již tak silný tým, jakým je Chambéry.

Dnes v 15:00 se hraje druhý zápas skupiny H Winterthur-Metkovič, ve kterém se rozhodne, jaké budou další postupové naděje Karvinských.

Rozhodčí: Načevski M., Načevski D.,(oba z Makedonie) Delegát: Wroblevski (POL)
Vyloučení:5-10, 7m hody:8/7-3/3, Diváků: 1600

Karviná
Brůna Michal 10/5, Vašek 7/2, Heinz Tomáš 6, Bednařík 3, Prokopec 1, Laclavik 1, Mrakič, Kust, Slabý, Mrózek, Sobol, Szymanski, Krzyzecki, Brůna Rostislav.
Trenér: Jiří Kekrt.

Chambéry
Narcisse 9, Stoecklin 8, Busselier 6/3, Nocar 4, Derbier 3, Roura 2, Moskalenko 2, Delrie 1, Grossmann 1, Sola, Ariuberge, Gille, Moretti, Wiltberger.
Trenér: Cavalli Marlo.