HCB Karviná
Liga mistrů
čt 20.11.2003 | Jirka

Uspěje Karviná v Metkoviči?

Karvinské hráče čeká v neděli jedno z nejdůležitějších utkání Ligy mistrů, na palubovce chorvatského vicemistra svedou tuhý boj o body do tabulky skupiny H. V tomto souboji jde o hodně, v sázce je možný postup Karviné ze skupiny nebo postup jednoho ze soupeřů do poháru EHF. Karvinští hráči odjíždějí v pátek po tréninku v 11 hodin, tentýž den dorazí k Plitvickým jezerům, kde přespí v hotelu Grabovac.

V sobotu po snídani odjíždějí do Metkoviče, plánovaný příjezd je okolo 14 hodiny. Trénink čeká hráče v odpoledních hodinách v sobotu a dopoledne v neděli. Zápas začíná v 18 hodin. Doma zůstane Kamil Heinz, Dragan Mrakič a Rostislav Brůna . V Chorvatsku naše hráče čeká bouřlivá atmosféra tamní haly, kde se očekává návštěva okolo 2200-3000 diváků. V lize je Metkovič po 10 kole na 3. místě (8 6-1-1 250:214 13 bodů). V Lize Mistrů se zatím Metkovič trápí a jeho výsledky vůbec nekorespondují se sílou tohoto týmu. Hráči Baníku by si měli určitě dát pozor na opory chorvatského týmu jakými jsou Balic, Bjelis, Kaleb.

"Katastrofální je vystoupení Metkoviče v Lize Mistrů, jedná se o jednu z nejhorší újmy na pověsti klubu. Tak vyznělo doslovně hodnocení chorvatských novinářů nad jejich dosavadním výkonem v Lize Mistrů".