HCB Karviná
Zápasy
so 29.9.2007 |

Zápas Karviná - Barcelona

Zápasové menu
Házenkáři Karviné podlehli v prvním zápase Ligy mistrů na vlastní palubovce favorizované Barceloně 20:35. Nedařilo se ani Dukle, která už v sobotním prvním utkání prakticky přišla o možnost postoupit Poháru EHF do dalších bojů. V úvodním utkání 2. kola podlehla o devět branek 29:38 dánskému Aarhusu GF.

Dvacet minut hrál Baník se čtvrtým celkem španělské ligy vyrovnaný zápas, pak ale své naděje utopil ve vlastní chybách a střelecké nemohoucnosti. Druhý zápas sehraje výběr trenéra Jiřího Kekrta příští neděli ve francouzském Ivry.

Téměř poločas drželi domácí fanoušky v napětí. Jakoby se katalánský obr po ránu na karvinské palubovce rozkoukával, deset minut byl ve skóre dokonce pozadu a hlavně v útoku hledal klíč na soupeřovu obranu a gólmana Marjanoviče.

Na probuzení favoritovi stačila čtvrthodinka. Ke zteči ze spojek zavelela dvojice zkušených reprezentantů, Francouz Fernandez a Španěl Lozano, kteří otočili nepříznivé skóre. Po dvaceti minutách se český mistr zhroutil.

To už díky výškové převaze začala být výrazně efektivní zatažená obrana Barcelony. Od domácích se odklonilo štěstí v koncovce a přes vysoké bloky začaly rány ze střední vzdáleností létat vysoko nad. Hosté zlomili rivala v závěru poločasu šňůrou pěti branek z 13:11 na 18:11. Střelecký zmar českých mistrů nezahnala ani přestávka.

Domácí po ní sice na pár minut probudili publikum čtyřmi góly, ale za stavu 16:22 upadla jejich hra do velké křeče, útočné bezdradnosti a technických chyb.

Obrana Katalánců odkázala soupeře jen na střelbu z dálky, v ní však Karviná na celé čáře selhala a co prošlo, pochytal výtečný dánský reprezentant Hvidt.

Za posledních dvaadvacet minut dali domácí pouhé tři branky, zatímco Barcelona bez většího vypětí sil sázela gól za gólem.

?P:zdroj>www.idnes.cz

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

"Mám rozporuplné pocity. Rozdíl v kvalitě je jednoznačný, ale musím to hodnotit z toho pohledu, že Barcelona obdrží v lize třicet až pětatřicet gólů a tomuto trendu jsme se nepřiblížili. V útočné fázi jsme se dokázali prosadit akorát v první půli, kdy jsme se drželi soupeře na dva góly," řekl trenér Jiří Kekrt.Nezapíral, že na vysoké tempo soupeře jeho tým stačil jen dvacet minut. "Byla to i otázka kondice. Zatímco my to tempo zažili znovu po roce v Lize mistrů, Barcelona se s ním setkává v lize normálně. V neposlední řadě mě ale mrzí, že jsme dokázali neproměnit strašnou spoustu šancí. Utkání by pak určitě nabralo jiný směr, ale faktem je, že Španělé vyhráli zaslouženě," dodal Kekrt.

Barcelona v Karviné neopustila překvapení. "Na konci prvního poločasu jsme si dobrou obranou a rychlými protiútoky získali slušný náskok a druhý poločas už jsme mohli hrát klidněji. Pak jsme v utkání už dominovali," řekl hostující trenér Manolo Cadenas.