HCB Karviná
Zápasy
ne 18.11.2001 |

Zápas Celje - Karviná

Zápasové menu
Ve druhém vystoupení v základní skupině Ligy mistrů nestačila Karviná bez tří hráčů základní sestavy na slovinské Celje a podlehla mu o deset branek 21:31. Slovinský mistr se představil ve vynikajícím světle, i když mu chyběl kanonýr Pajovič. Karviná se musela obejít bez Brůny, Juříčka a Titkova, Kamil Heinz po potížích s kotníkem nebyl ve své kůži a nevstřelil jediný gól.

Hosté nezačali špatně, úspěšně kombinovali a dařila se jim střelba. V úvodu vedli 2:1, 3:2 a ještě v 17. minutě byl stav 6:6. Pak karvinští hráči znervózněli a neproměňovali brankové šance. Zejména Láclavík a Vašek na křídlech spálili, co se dalo. Zkušení domácí házenkáři toho využili a v 21. minutě vedli 9:6.

Po změně stran ještě Karviná snížila na 12:14 a Laclavík mohl dostat hosty do hry, ale šanci nevyužil. Domácím znamenitě zachytal Perič.

Rozhodující náskok získali Slovinci po 37. minutě, kdy dali sedm branek za sebou a vedli 23:14. Závěr utkání tak již patřil slovinskému mistru, který před domácí vyprodanou halou a svými fanoušky předváděl proč patří k favoritům celé Ligy mistrů.

Ve vyprodané hale domácího Celje se neztratily ani dva autobusy věrných karvinských fanoušků, kteří celý zápas vydrželi s hlasivkami a i dobrou náladou a po zápase se aktivně domlouvali slovně i pomocí rukou na odvetě v Karviné.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivan Hargaš: "V posledním střetnutí v interlize s Frýdkem-Místkem jsme ztratili tři špičkové hráče a ti nám citelně chyběli. Příležitost dostali osmnáctiletí Horák a Bednárik a jsem velmi rád, že nezklamali. Přijeli jsme do Celje odehrát dobrý zápas, škoda jen, že jsme nepřijeli v plné síle. Dnes byl náš soupeř vyzrálejší, mněl velmi dobrého brankáře. Jsem nakloněn jejich systému hry, mají ve svých řadách spoustu známých házenkářských jmen. Pro nás to nebyl klíčový zápas, ten příjde v neděli, kdy hostíme CSKA Moskva. Doufam jen, že se někteří zranění hráči vrátí na palubovku.

Josip Šojat (trenér Celje): "Naše skupina je nejtěžší ze všech a každé zaváhání, zejména v domácím prostředí, bude stát postup do dalších bojů. Věřím, že i s výborným týmem Leonu sehrajeme vyrovnanou partii."