HCB Karviná
Zápasy
ne 25.11.2001 |

Zápas Karviná - Moskva

Zápasové menu
I ve druhém domácím utkání Ligy mistrů připravili karvinští házenkáři svým divákům krásné galapředstavení. Nejlepší celek Ruska, nabitý reprezentanty, na Baník nestačil a prohrál o osm branek.

Moskvané budili před začátkem zápasu veliký respekt. Na sever Moravy přijeli s velmi mladým, ale urostlým mužstvem. Hned v úvodních minutách bylo zřejmé, že se přes jejich vysokou a pohyblivou obranu budou domácí jen těžko prosazovat. Hosté šli velmi rychle do vedení a divákům v hale stejně rychle docházela optimistická nálada. Ne však svěřencům trenéra Hargaše. Gólman Galia se blýsknul několika vynikajícími zásahy, pak chytil sedmičku největší hvězdě Moskvanů Kamaninovi a ve 12. minutě Vašek poslal domácí do vedení (6:5). Od té doby už český mistr otěže zápasu ze svých rukou nepustil.

Rychlé protiútoky se po chybě hostů valily na branku vojáků, jen Laclavík na levém křídle úspěšně zakončil během tří minut čtyři z nich. Nečekaný obrat vzal Rusům dech a diváky přivedl do varu. Za deset minut nedali hosté gól a vzpamatovali se, až když na ukazateli svítil stav 13:6. To už hráli karvinští v naprosté pohodě a stále se drželi své taktiky, kterou byl co nejrychlejší přechod do útoku. Jako lev se pral na brankovišti Titkov, Radčenko přesnými přihrávkami častoval spojky K. Heinze a Drobka, přidala se i křídla.

Podobný průběh měl i druhý poločas, ve kterém už sice náskok domácích nenarůstal, ale bezchybnou hrou a nesmírnou bojovností šli hráči Baníku tvrdě za druhým vítězstvím ve skupině. Střelecky se chytil Drobek a domácí nerozhodilo ani jeho vyloučení dvacet minut před koncem. Klíčem k úspěchu byla dobrá obrana, proti níž našel recept pouze Kamanin. Vítězství Karviné proto bylo naprosto zasloužené.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš (Karviná): Jsem rád, že jsme i ve druhém domácím vystoupení vyhráli a udrželi tak naději na psotup ze skupiny. Urostlý tým ambiciózních Rusů se přijel ukázat do karviné nejen domácím fanouškům, ale i těm, kteří usilují o posily do svých týmů. Proto hráli celé utkání s plným nasazením. Naši hráči se ale soupeře zvučného jména nezalekli a dokázali, že patříme již k evropské špičce.

Maximov (Moskva): Gratuliji domácímu družstvu k vítězství. Karviná dokázala, kde jsou její kvality a i přes to, že jsme měli její hru nastudovanou, nestačili jsme na její smrtící rychlé útoky. Těším se však na odvetu v Moskvě. snad se nám podaří v domácím prostředí Karvinou porazit.