HCB Karviná
Zápasy
ne 2.12.2001 |

Zápas Karviná - Celje

Zápasové menu
Smutek, který by se dal krájet, zavládl mezi karvinskými hráči a fanoušky po posledním hvizdu ukrajinských rozhodčích ve čtvrtém kole Ligy mistrů. Za chvíli se však spustil potlesk z tribun, který ocenil fantastické utkání, které sehráli oba týmy. Škoda jen výkonu rozhodčích, kteří ve druhé půli utkání, mněli řadu přinejmenším sporných rozhodnutí. Nebýt vyloučení Titkova a řady jednostranných žlutých karet, dvominutovýxh trestů a sedmiček (kolikrát byl karvinský hráč faulován a téměř vždy to byl jen devítimetrový hod?!), "nemohl" Baník utkání prohrát. Samozdřejmě to, že Karviná prohrála není jen vina rozhodčích, Laško druhý poločas sehrálo parádně.

"Všechno jsme podřídili tomuto zápasu, který jsme chtěli vyhrát. V závěru jsme neměli tolik štěstí a patřičného klidu jako soupeř," posteskl si trenér Karviné Ivan Hargaš. Karvinští házenkáři nastoupili bez Juříčka a Bruny, zatímco hosté již hráli s uzdravenou spojkou Pajovičem, který v prvním utkání chyběl. Zápas v Celje vyhráli domácí o deset branek, ale tentokrát jejich úspěchu dlouho nic nenasvědčovalo.

Zápas proti vedoucímu mužstvu tabulky skupiny C začal český mistr velmi dobře. Radčenko se v obraně postavil k Pajovičovi, Laclavík ke Stefanovičovi, a přestože hosté šli v úvodu do vedení, diktovali většinu zápasu tempo domácí. Před vyprodaným hledištěm rozehráli velkolepý koncert a byli jen malinký kousíček od vítězství nad pětinásobným semifinalistou nejprestižnější klubové soutěže. Ve velkém stylu hrál Kamil Heinz, svoje rychlé nohy předváděl Laclavík a v obraně se pral jako o život Titkov. Mužstvo tradičně skvěle dirigoval Radčenko a slovinský trenér už v 10. minutě vybíral oddechový čas. Ani ten však nepomohl. Spolehlivý Galia v brance pomáhal dravé nekompromisní obraně a karvinští stále udržovali pětigólový náskok. Největší hvězda hostů Pajovič svůj první gól vstřelil až ve 20. minutě, prosadit se nemohli ani další hráči.

Po přestávce zlepšili hosté obranu a domácí museli vsadit na rychlé protiútoky. Laclavík s Vaškem sice několik proměnili, ale ve chvíli, kdy se přestalo dařit gólmanům, začalo být s Karvinou zle. Po třetím vyloučení uviděl Titkov červenou kartu a trenéru Hargašovi se rozpadla koncepce hry. Naopak Slovinci začali hrát přes spojky a náskok se ztenčoval. V polovině druhé půle Pajovič poprvé vyrovnal, v samotném závěru pak Kočarov poslal Celje do vedení. V poslední minutě za stavu 31:31 se po průrazu Vugrince dostali k míči opět domácí. Snažili se klidnou rozehrávkou připravit ideální střeleckou pozici, ale několik sekund před koncem vypíchnul K. Heinzovi míč Kočarov, na brankovišti byl faulován Drobkem a z nařízené sedmičky sám rozhodl o vítězství hostů.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivan Hargaš: "Rozhodlo třetí vyloučení Titkova, tím se nám rozpadla koncepce. Nedokázali jsme rozložit sílu na víc hráčů, klíčovým borcům pak chyběly v závěru síly. V první půli jsme hráli výborně my, ve druhé soupeř. Remíza by zápasu víc slušela."

Josip Šojat (trenér Celje): "Je vidět morálka našeho celku. Náš tým budujeme od roku 1992 a teprve nyní sklízíme ovoce. Domácí měli velkou motivaci a velké úsilí, ovšem závěr se jim nevydařil. Všechno však potřebuje svůj čas a trpělivost."

Roman Farář: "Všichni jsme věřili, že Celje porazíme. Klíčovým momentem bylo jednoznačně vyloučení Titkova. Andrej v obraně chyběl, a proto se mohly rozstřílet spojky soupeře. Ve chvíli, kdy nás poslal rozhodčí do čtyř, se soupeř dotáhl na jediný gól a pak už to bylo hodně těžké."

Tomáš Laclavik: "Po přestávce jsme nezopakovali výkon z první půle, hráli jsme o čtyřicet procent hůř. Ukázala se síla soupeře, byli dost zkušení, závěr hráli v klidu." Andrej Titkov: "Nevím, co říct. Po červené jsem odešel, neměl jsem nervy se na zápas dodívat. Nejsem zvyklý mluvit o rozhodčích, ale pískali hrozně. Ani jeden můj faul nebyl na dvě minuty!"

Kamil Heinz: "Dostali jsme i několik gólů po rychlých protiútocích a to byla obrovská škoda. Myslím si, že soupeř hrál celých šedesát minut pořád stejně. V závěru sice lépe bránil, ale my jsme se nedokázali prosazovat podobně jako v první půli. Dokud jsme dokázali Pajoviče bránit, střílel Pungartnik s Vugrincem. Pak jsme mu dali trochu prostoru a on dával důležité góly v začátku druhé půle. Je potřeba si uvědomit, že Celje je mimořádně kvalitní soupeř. Proto nás dvojnásob mrzí, že jsme byli jen krůček od vítězství. Na konci jsme udělali technické chyby, já tu rozhodující. Proč? Chyběly síly a soupeř hrál agresivně dopředu. Je to ohromná škoda."

Martin Galia: "Do prvního poločasu jsme dali všechno. Obrana byla výborná, dařilo se. Klíčové bylo vyloučení Titkova, to je kámen obrany, nedá se jen tak nahradit. Až do konce jsem ale věřil alespoň v remízu, bohužel. Celje mělo sedm osm velmi schopných hráčů, my jich tolik na prostřídání nemáme."

René Vašek: "Už v závěru prvního poločasu jsme udělali dvě technické chyby a něco podobného se opakovalo i v samotné koncovce zápasu. Zahráli jsme ji velmi netakticky, přesto, tam bych příčinu našeho neúspěchu nehledal. Je sice fajn, že jsme si dokázali, že i na tak silného soupeře máme, ale my jsme prohráli a možná jsme tak přišli o šanci bojovat o postup do čtvrtfinále. Náš program má vražedné tempo. Ve středu jsme hráli Interligu v Košicích, teď zase v Lize mistrů. Máme přitom dosti velkou marodku a ono to opravdu není jednoduché. Vymlouvat se však na to nemůžeme. Rozhodně bylo v našich silách po tak skvěle rozehrané první půli zápas dotáhnout do vítězného konce."

Michal Brůna (zraněný): "Jak jsem zápas prožíval? Blbě. Vypíchnutí, po kterém Kamil ztratil rozhodující míč, nebylo moc čisté, stane se jednou za zápas, že to sudí nepískne."

Luděk Drobek: "Došly nám síly. V takovém nasazení se dá sehrát poločas, ne celý zápas."