HCB Karviná
Zápasy
ne 9.12.2001 |

Zápas Leon - Karviná

Zápasové menu
I přes našťastnou prohru v domácím prostředí s Laškem Celje odjížděli karvinští s odhodláním zkusit v tomto utkání potrápit Leon, favorita celé skupiny a pokud by se podařilo herně prodat to co je v silách Karviné, mohl být postup ze skupiny otevřený do posledního kola.Karvinští se přepravili do Leonu vcelku pohodlně leteckým speciálem firmy Olimex z Přerova a Leon je přivítal nevlídným počasím a mlžným oparem.Baník absolvoval v sobotu v hale lehký trénink a celé nedělní dopoledne strávili hráči na procházce po centru Leonu. Leon patří k historicky nejstarším městům Španělska a opravdu se bylo na co koukat. Utkání se hrálo až v 16.30 místního času,proto byl čas i na malý odpočinek po příjemném obědě v hotelu. V 15 hodin se karvinští přesunuli do haly a začali se připravovat na toto důležité utkání.

Již hodinu před utkáním se hala začínala plnit diváky, kteří tušili, že je čeká dramatický zápas a domácí v něm musí pro jistotu postupu zvítězit. Tomu odpovídala i nálada v hledišti. Diváci chystali skvělou kulisu a dlouho před utkáním už dávali o sobě vědět. S úvodním hvizdem rozhodčích bylo vidět, že domácí svazuje nervozita a karvinští byli dlouho Leonu více než vyrovnaným soupeřem. Jakmile se ale domácí utrhli Karviné na čtyřbrankový rozdíl, uklidnili se a hráli jistě v obraně a šance v útoku proměňovali s přehledem. Karviná ale dokazovala, že patří právem k příjemným překvapením této skupiny a i její vítězství doma nad Leonem 29:27 vzbuzovalo respekt i před hvězdami Leonu. Ve druhém poločase ale domácí udržovali od Karviné drobný odstup v podobě čtyř až pěti brankového vedení a nakonec toto utkání s přehledem dotáhli do vítězného konce a zajistili si tak postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.Karviná ale zanechala ve Španělsku dobrý dojem a diváci ohodnotili řadu akcí, které vymyslel mozek Karviné Radčenko, potleskem.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš(Karviná): Gratuluji Leonu k vítězství a k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Svým hráčům bych chtěl poděkovat za výborný výkon za který se s takovým soupeřem, jakým je Leon a v takové atmosféře, která byla sedmým hráčem v poli pro domácí, stydět nemusí. Opět jsme ukázali že házenou hrát umíme a scházejí nám jen větší taktické a psychické zkušenosti získané tím, že Ligu mistrů hrajete tak pravidelně jako ji hrají právě Leon a Celje. Věřím, že hráči dají vše i do posledního utkání v Moskvě, kde nás kromě nevlídného prostředí čeká i nevlídná zima.