HCB Karviná
Zápasy
ne 15.5.2016 |

Zápas Karviná - Nové Veselí

Zápasové menu
V posledním kole jsme se na domácí palubovce utkali s již před utkáním bronzovými hráči Nového Veselí. Hráčům Nového Veselí vedenými reprezentačním trenérem U19 Pavlem Hladíkem v utkání již o nic nešlo, pouze o svoji čest. Věděli, že i když vyhrají nebo prohrají, nic to nezmění na jejich konečném 3. místě v tomto soutěžním ročníku. Nám šlo o končené čtvrté místo, kdy v případě vítězství, bychom se nemuseli ohlížet na výsledky ostatních soupeřů. Především jsme však chtěli sezónu zakončit na domácí palubovce výhrou. Pro některé hráče to byl poslední zápas v kategorii dorostenců, po sezóně již přejdu mezi muže, tak i proto se především tito hráči chtěli rozloučit výhrou.

Utkání bylo od prvních minut vyrovnané, ve velkém nasazení, moc gólu nepadalo a ani jeden ze soupeřů gólově neodskočil. Vstup do utkání po střelecké stránce nevyšel ani jednomu týmu, kralovali především gólmani. Na postavenou obranu se ani jeden tým moc dobře neprosazoval. Ke konci poločasu soupeř zvládl zahrát 2-3 rychlé trháky, kdy jsme se nestihli vrátit a tím nám odskočil na poločasový výsledek 10 :12 v náš neprospěch.

V poločase jsme hráčům dávali pokyny, kudy vede cesta k prosazení se přes obranu soupeře a naopak, na které věci si mají dávat pozor v obraně. Zlobil nás především rychlý přechod soupeře a jejich levé křídlo, které se prosazovalo i z malých střeleckých úhlu. Hráči nastoupili v druhém poločase v obraně koncentrovaně. Ubránili několik šancí soupeře, ale opět jsme zklamali v útočné fázi. Za stavu 10:12 se nám podařilo zahrát 3 trháky, ale ani jeden jsme úspěšně nezakončili. Místo otočení výsledku na 13:12 jsme se sami neúspěšným zakončením dostali do psychického tlaku, kdy nám soupeř odskočil na 10 : 14. I když hráči celý druhý poločas bojovali, ukázal se tento náskok soupeře jako rozhodující. Celý druhý poločas jsme se snažili stahovat náskok soupeře. V posledních minutách jsme ještě zkoušeli hrát polo-osobní obranu, ale na větší snížení než konečných 24 – 26 to již nestačilo.

Jako trenér jsem nespokojený s domácí prohrou. Opět, jakou celou sezonu, jsme měli problém s proměňováním střeleckých příležitostí. Také někteří hráči, kteří momentálně v zápase nehráli a seděli na střídačce, by se měli zamyslet nad svým chováním.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici