HCB Karviná
Zápasy
ne 9.4.2017 |

Zápas Karviná - Zubří

Zápasové menu
V neděli 9. 4. 2017 přivítali naši mladší dorostenci na své palubovce velice silné a ambiciózní družstvo Zubří. Postavení v tabulce dávalo větší šance na vítězství družstvu hostí, které ještě bojuje o zisk stříbrné medaile. Byli jsme si dobře vědomi toho, že nás čeká velice těžké utkání a proto jsme se poctivě celý týden připravovali na veškeré herní situace soupeře. Opět jsme nastupovali v okleštěné sestavě. Pro nemoc a zranění nám chybělo 5 hráčů. Pravidlo, které říká, že někdy hráče právě tato situace semkne k bojovnému výkonu, se tentokrát plně potvrdilo. Vstup do utkání jsme ovšem měli katastrofální. Již v sedmé minutě jsme si museli vzít oddechový čas za stavu 2:6. Ve 12 minutě jsme prohrávali 2:8! Naši hráči hráli nervózně, ukvapeně stříleli a celkově naše hra postrádala myšlenku. Postupem času se hráči uklidnili a začali snižovat náskok soupeře. Určená taktika, jak překonat obranný val soupeře, se ukázala správná. Hráči drželi taktické pokyny a uklidnili se. Do poločasu se dokázali přiblížit na rozdíl dvou branek 14:16.

V poločase jsme si opět stanovili další pokyny k naši hře. Od první minuty druhého poločasu začali hráči předvádět neskutečný výkon. Hlavním motorem byl Růža, který svou agresívní hrou doslova rozkládal obranu soupeře! Rozstříleli se Zamarski s Davidem a ve spolupráci s pivotem Noworytou pak dokonali obrat ve vývoji utkání. Diváci tak měli opravdu velice silný zážitek. Ve 20 minutě jsme se dostali poprvé do vedení 25:24. Soupeř se snažil změnou obranného systému zvrátit vývoj utkání, ale my včas zareagovali a dokázali si v oddechovém čase určit taktiku na jejich obranu. Postupně jsme navyšovali náskok až na 5 branek a utkání tak dovedli k tvrdě vydřenému, ale zaslouženému vítězství. S hvizdem rozhodčích vytryskla obrovská radost hráčů, kteří své vítězství oslavili tanečkem uprostřed hrací plochy. Hráči opět dokázali jaké mají bojovné srdíčko a že i nepříznivý vývoj utkání se dá zvrátit. Hraje se vždy 60 minut.

Hráčům i divákům patří velký dík. Nyní budou mít hráči v sobotu a neděli zasloužené volno a pak zajíždíme na palubovku velice silného soupeře z Plzně. Dokážou-li hráči zopakovat stejně kvalitní a bojovný výkon jako proti Zubří, máme obrovskou šanci na vítězství.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici