HCB Karviná
Zápasy
ne 1.10.2017 |

Zápas Plzeň - Karviná

Zápasové menu
Hráči Talentu Plzeň převyšovali naše hráče jak výškově, tak i váhově a v řadě případů naši hráči vedle nich vypadali jako žáčci. Když postavili obranný systém 0 : 6, tak jsme věděli, že to budeme mít velice těžké se přes vysokou obranu prosadit. Připočteme-li k tomu ještě obrovitého brankáře, tak jsme se měli nač těšit. I přes tyto přednosti domácích jsme do utkání vstoupili dobře a drželi s nimi krok. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Domácí hráči nás převyšovali ve střelbě za devíti metry. My jsme se jen těžce přes jejich vysokou obranu dokázali prosadit a řada našich střel skončila v blocích, nebo u výborně chytajícího brankáře. Obranu domácích jsme přehrávali jedině trpělivou kombinační hrou. Naše hra však postrádala kvalitu a hlavně pohyb. Opět jsme působili ospalým dojmem a proti domácím jsme vypadali jako těžkotonážní vlak. Vyrobili jsme 20 technických chyb a naše střelecká úspěšnost byla pouhých 40%. Průběh utkání se podobal jako vejce vejci se zápasy ve Žďáru a doma s Novým Veselím. Výborný první poločas, který jsme vyhráli 15 : 14, ale špatný vstup do druhé půle, kdy domácí do 7 minuty otočili skóre na 21 : 16 a bylo vlastně rozhodnuto. Již v prvním poločase jsme nasadili osobní obranu na nejlepšího střelce domácích, zkoušeli jsme hru bez brankáře, ale technické chyby (II. poločas 13!) a slabá střelecká úspěšnost, nám nedávaly šanci na otočení skóre. Zaslouženě jsme tak opět prohráli i když s velice silným soupeřem.

Marně si lámeme hlavu, čím to je, že máme tak katastrofální vstupy do druhých poločasů? Hráči jakoby ztratili koncentraci. Bojovnost jim nelze upřít, ale naše hra postrádá větší agresivitu pohybu, odvahu jít do osobních soubojů a kolektivní zapálení do hry. Mnozí naši hráči jsou introverti a tak nejsme schopni na hřišti společně prožívat radost ze hry a povzbudit jeden druhého. Působíme opravdu proti hře našich soupeřů, jako spící panny. Nemáme v družstvu osobnost, která by ostatní strhla k té správné herní agresivitě, dynamice a radosti. Doufejme, že hráči postupně ztratí zbytečný ostych, prodají na hřišti to co natrénovali, chytí ten správný herní rytmus a budou se radovat ze hry stejně jako doposud jejich soupeři!

Již tuto neděli 8. 10. 2017 v 15.00, nás čeká družstvo Tatry Kopřivnice, která se rovněž potýká se stejnými problémy jako my. Máme tedy možnost prokázat naši kvalitu, chuť po vítězství a při zisku dvou bodů se odlepit od spodních příček tabulky.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici