HCB Karviná
Zápasy
ne 18.2.2018 |

Zápas Most - Karviná

Zápasové menu
Ke svému prvnímu letošnímu mistrovskému utkání jsme vyrazili do dalekého Mostu. Tam nás čekal poslední tým tabulky, který ještě nezískal ani bod. Všichni tak očekávali jasné vítězství, ale já varoval před domácími, kteří jistě chtěli první body získat. V žádném případě jsme neodjížděli v roli favorita. Nízká tréninková účast o které jsem psal, absence Bláhy a jednoho z našich klíčových hráčů Rumiana, nedávala mnoho optimismu.

Na našem špatném výkonu v prvním poločase se podepsala řada věcí - brzký odjezd (3.40 ráno), dlouhá cesta a také problémy s časomírou, která posunula začátek utkání z 12.15 na 12.30. Domácí hráli s velkou chutí a dokonale trestali naše chyby v postupném útoku. Rovněž naše obrana nebyla tak kvalitní jak bylo třeba a připočteme-li k tomu neproměněné šance, zaslouženě jsme první poločas prohráli 15:12. Bohužel se nám ještě v prvním poločase zranil David Hála na střední rozehrávce, který bude vyřazen minimálně na tři týdny ze hry.

V šatně jsme si však všechno vyříkali a druhý poločas na hřiště nastoupilo úplně jiné družstvo. Naši hráči od první minuty výborně bránili a jejich výkon podpořil brankář Pružinský, který měl 40% úspěšnost. Domácí si museli brát již ve 37 minutě oddechový čas a následně ve 47 min., ale ani to jim nepomohlo zastavit náš rozjetý celek. Zlepšili jsme střeleckou úspěšnost ze 46% na 70%! Domácí zkoušeli osobní obranu 2 - 4, na naše střelce Pinkase a Krawczuka, ale ani tento tah jim nevyšel. Oba hráče nahradily výborně hrající křídla Široký, Halama, Choleva a na spojce Vyroubal. Zaslouženě jsme tak vyhráli a odvezli si cenné dva body.

První utkání bývá vždy nervózní a ne každé družstvo tuto situaci zvládne. Hráči zaslouží poděkování a pochvalu za svůj výkon hlavně ve druhém poločase, který nám přinesl vítězství. Již tuto neděli nás čeká další nepříjemný soupeř Žďár na Sázavou, který je ,,B" družstvem Nového Veselí a produkuje velice rychlou, moderní házenou. Můžeme soupeři oplatit porážku z jejich hřiště z podzimu loňského roku 2017.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici