HCB Karviná
Zápasy
ne 10.3.2019 |

Zápas Karviná - Dukla Praha

Zápasové menu

Kdo toto utkání neviděl, neuvěří. Ani my nejsme schopni pochopit co se stalo a jaký neuvěřitelný kolaps nás postihnul.

V sobotu 9. 3. 2019 jsme přivítali na naši palubovce Duklu Praha, se kterou jsme v tomto utkání bojovali o třetí místo. Dukla měla z podzimní části dva body bez boje, protože naše družstva staršího i mladšího dorostu vinou poruchy autobusu nedorazila k utkání. Svaz tato utkání bez vysvětlení kontumoval a přiřkl tak body družstvům Dukly. Přitom má svaz povinnost určit náhradní termín a teprve tehdy, když se družstvo na tento náhradní termín nedostaví, má možnost utkání kontumovat ve prospěch soupeře. Měli jsme tedy Dukle co vracet.

Celý týden jsme se poctivě připravovali na hru našeho soupeře. Hráči měli možnost vidět díky TV COM utkání mezi Duklou a Plzní. Velice dobře jsme věděli co náš soupeř hraje a v průběhu utkání nás opravdu ničím nepřekvapil. Pravdou však je skutečnost, že naše družstvo nastoupilo oslabeno o řadu hráčů, kteří absolvovali zkoušky z angličtiny. Utkání jsme nemohli přeložit na neděli z důvodů odjezdu celé řady hráčů na lyžařský výcvik!  A rovněž je tady fakt, že se družstvo nenachází v dobré psychické pohodě o čemž jsme se přesvědčili v průběhu druhého poločasu v Novém Veselí. Hráči Dukly působili sebevědomým a jistějším dojmem, než naši hráči, kteří hráli ustrašeně a zakřiknutě. Dukla si v průběhu prvních 10 minut udržovala dvoubrankový náskok. Zlepšenou hrou v obraně a důrazem v postupném útoku jsme v rozmezí 10 - 15 minuty otočili skóre  na 10:6 v náš prospěch. Zdálo se, že se kluci uklidní a získají patřičné sebevědomí. Opak byl ale pravdou. Od 15 minuty jsme nepochopitelně vypadli ze hry a nakupili nespočet technických chyb, které soupeř tvrdě trestal a rovněž i naše střelecká úspěšnost šla prudce dolů. Do šaten jsme tak odcházeli za nerozhodného stavu 15:15. 

V šatně jsme si řekli přesně co na Duklu platí a připomněli akce, které hraje Dukla. Úvod druhého poločasu však silně připomínal utkání v Novém Veselí. V 10. minutě jsme prohrávali 16:20! Vzali jsme si time-out a rozhodli se jít do rizika hry bez brankáře se 7 hráči v poli! Rozmezí mezi 10 - 25 minutou jsme vyhráli 5:0 a otočili skóre na 21:20 v náš prospěch. Bohužel posledních 5 minut jsme totálně zpackali. V 59. minutě a 47. vteřině jsme si za nerozhodného stavu 22:22, vzali poslední time-out a domluvili se co budeme hrát. Bohužel jsme ztratili míč a soupeř získal devítimetrový hod, který byl zahráván již po uplynutí řádné hrací doby. Náš špatně postavený blok a částečně chybu jinak výborně chytajícího brankáře, využil hráč Dukly a vstřelil vítěznou branku hostí.

Dá se říct, že jsme Dukle doslova darovali vítězství. I nadále však zůstáváme ve hře o třetí místo, které by znamenalo medailové umístění. Hráči mají kvalitu i sílu se o toto umístění poprat a pevně věříme, že udělají maximum pro splnění tohoto cíle.

K dalšímu utkání zajíždíme do Žďáru nad Sázavou, které je ,,B" družstvem Nového Veselí a tak nás čeká tvrdý boj. Připočteme-li k tomu neúčast celé řady hráčů v tréninkovém procesu z důvodů lyžařského výcviku, nedokážu si moc představit náš výkon.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici