HCB Karviná
Zápasy
ne 19.5.2019 |

Zápas Karviná - Náchod

Zápasové menu

V posledním utkání soutěžního ročníku 2018/2019, přivítalo naši mladší dorostenci družstvo Náchodu. Ten se pohybuje v pásmu sestupu, ale jeho hra nás mile překvapila. Hráči se prezentovali rychlou a dynamickou rozehrávkou s častou střelbou z prostoru spojek. Bohužel přijeli v okleštěné sestavě a tak s úbytkem sil, jejich herní projev klesal. Naše družstvo po ostudném výkonu ve Velké Bystřici, chtělo odčinit tuto kaňku a hráči se chtěli rozloučit se svými věrnými fanoušky kvalitním výkonem.  Od 12 minuty jsme otočili výsledek ze stavu 5 : 6 na 11 : 6 v náš prospěch. Naši hráči hlavně hráli agresivně v obraně a v postupném útoku zpřesnili střelbu na vysokou 76% úspěšnost. Připočteme-li k tomu výborný výkon brankáře Kožušníka, nikoho pak nepřekvapilo poločasové skóre 16 : 10. Ve druhém poločase se postupně na hřišti vystřídali všichni hráči i brankáři. Naši hráči vydrželi hrát zodpovědně a koncentrovaně až do závěrečného hvizdu a zaslouženě vyhráli.

Po zisku dvou bodů, jsme v tabulce přeskočili družstvo Plzně a v konečném pořadí jsme obsadili hezké 5 místo. I přes hezké umístění je obrovská škoda, že toto družstvo nedosáhlo na některou z medailí. Jsem pevně přesvědčený, že aspoň na tu bronzovou hráči měli. Bohužel se nám v jarní části zranili dva hráči, kteří tvrdí muziku právě na spojkách. Byli to Pinkas a Chochrun. V nouzi musel na postu spojky nastupovat klasický pivot Martin Ciboran. Právě v posledním utkání jen potvrdil svou univerzálnost a střelecky se zaskvěl, když měl 100% střelbu 8/8. I přes tyto problémy, které určitě nepostihly pouze naše družstvo, jsme s umístěním spokojeni. Hlavním cílem totiž je výchova mladých hráčů, kteří by měli postupně dorůstat pro družstvo mužů. Do družstva staršího dorostu tak přecházejí: Široký Petr, Pinkas Matyas, Krawczuk Vojta, Ciboran Martin, Bláha Jáchym, Podhrázký Adam a Smiga Pavel.

Družstvo bude doplněno hráči ze starších žáků od paní Hajžmanové a nás čeká další práce na zapracování nových hráčů a hlavně na zachování vysoké herní výkonnosti, která bude zárukou dobrého umístění.

Tento týden dostanou hráči zasloužené volno a od 27. 5. 2019 začne příprava na nový ročník!!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici