HCB Karviná
Zápasy
ne 6.10.2019 |

Zápas Karviná - Kopřivnice

Zápasové menu

Našim soupeřem bylo družstvo Tatry Kopřivnice, které v loňské sezóně nečekaně sestoupilo z první ligy do druhé. Je až k nevíře, že dosavadní utkání mladších dorostenců mají stejný scénář. Do 40 minuty druhého poločasu, hrají kluci výborně, ale v dalším průběhu utkání vypadnou z role a přenechají iniciativu soupeři. Jakoby se zalekli možného vítězství, možná sehrává velkou roli nezkušenost a mládí. V utkání se totiž objevují i hráči, kteří jsou věkově  starší žáci. I když ti svým výkonem mnohdy převyšují své starší spoluhráče. 

Vstup do utkání jsme měli dobrý a ujali se vedení o dvě branky. Zkušený soupeř však začal stupňovat tempo a pomaličku překláněl skóre na svou stranu. I přes nespornou kvalitu hráčů Tatry, naši hráči vzdorovali a v brance jim kryl záda výborným výkonem Újezdský, který měl 40% úspěšnost. Naše družstvo srážely tradičně zbytečné technické chyby, které soupeř tvrdě trestal. Přesto jsme v poločase odcházeli za nadějného stavu 13 : 14. Druhý poločas se podobal jako vejce vejci zápasům ve Zlíně a v Ostravě. Jak jsem již psal, od 40 minuty jsme vypadli z role a soupeř odskočil na rozdíl 6 branek. Opět neproměněné šance (úspěšnost střelby 45%) a k tomu 11 technických chyb. Hráči se pak snažili vrátit zpět do utkání, ale soupeř si své vedení pohlídal a zaslouženě zvítězil.

Další porážka našeho mladého týmu, ale obrovské poučení do dalších utkání. Milé překvapení ze strany hráčů starších žáků, pro které jsou tato utkání opravdu vysokou školou. Výborným výkonem se prezentovali hráči mladšího dorostu Újezdský, Kubisa a Wróbel. Pevně věřím, že v průběhu podzimní části odehrajeme kvalitní utkání po celých 60 minut a zvítězíme. V jarní části bychom měli jednoznačně ukázat herní zlepšení. Hráči musí na sobě tvrdě pracovat. 


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici