HCB Karviná
Zápasy
so 21.1.2023 |

Zápas Grupa Azoty Tarnów - HCB Karviná

Zápasové menu

Začátek zápasu patřil našemu týmu, po pěti minutách jsme vedli 1:3. Trenér domácích Tomasz Strząbała neváhal vzít si rychlý time-out ve snaze něco změnit. To se domácím povedlo - po deseti minutách svítil na tabuli nerozhodný stav 3:3. V 15. minutě po střele Matsuury ze sedmimetrového hodu odskočili hráči Tarnova do jednobrankového vedení a o minutu později po sedmičce to bylo již 7:5. Naši ale domácím nepovolili pomýšlet na vytvoření náskoku a ve 20. minutě bylo opět srovnáno [7:7].

Domácí se v tomto okamžiku rozjeli a pět minut před koncem prvního poločasu opět vedli - tentokrát rozdílem tří branek [11:8]. Hosté však nesložili zbraně a 3 vteřiny před sirénou ukončující první poločas Dominik Soláka střelou do prázdné branky přes celé hřiště opět srovnal [13:13]. O vítězi turnaje se tak mělo rozhodnout ve druhé části zápasu.

Po návratu na palubovku jsme pokračovali v dobré hře a podařilo se nám dostat do vedení o tři branky [13:16 ve 35. minutě].O čtyři minuty později jsme již vedli 14:19 a byli jsme blíže k výhře a tím k vítězství v celém turnaji. Ale necelých 14 minut před koncem zápasu již domácí prohrávali o pouhé 2 branky a stále nebylo nic rozhodnuto.

Ve 48. minutě Podsiadło přesně zakončil sedmičku, domácí se dostali do kontaktu a o chvíli později srovnali na 21:21. Posledních 10 minut střetnutí nabídlo mimořádně napínavou podívanou. Ještě pět minut před závěrečným hvizdem svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 23:23 a týmy sváděly velmi urputnou bitvu, jako by to ani nebyl přípravný turnaj.

Když začala poslední minuta utkání, vedli jsme o jednu branku [25:26], ale domácí ještě srovnali 17 sekund před koncem. Trenér Brůna si vyžádal oddechový čas, aby s týmem dohodl poslední akci. Už se ale nikomu nepodařilo strhnout vítězství na svou stranu, a tak o prvním místě na turnaji rozhodl až penaltový rozstřel.

V penaltovém rozstřelu byli lepší domácí [5:4] a byli to oni, kdo se mohl radovat z vítězství v prvním Memoriálu Janusze Terleckého.

Nejlepším střelcem byl se 14 góly náš Denis Harabiš.

Cenu pro nejlepšího brankáře turnaje získal Patryk Małecki. Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Shuichi Yoshida.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici