HCB Karviná
mládež
ne 6.3.2011 | Jana Hajžmanová

4.KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY 2010/2011 – Ostrava

V sobotu 05.03.2011 odehráli starší žáci HCB v Ostravě 4.kolo Žákovské ligy, kdy soupeřem nám byla družstva Dukla Praha 6, Lovosice, Zlín, Strakonice a domácí Ostrava.

Do turnaje jsme vstoupili utkání s družstvem Zlína. Od první minuty nebylo pochyb, kdo je na hřišti pánem. Poločas skončil 10:3 v náš prospěch a ani v druhém poločase jsme soupeři nedali žádnou příležitost a utkání skončilo 23:6 pro nás.

Ve druhém utkání nás čekalo družstvo Lovosic. Ani v tomto utkání jsme nedarovali soupeři nic a utkání skončilo 21:10 v náš prospěch.

Třetím naším soupeřem bylo družstvo Strakonic. Kluci ze Strakonic nestačili na rychlou hru karvinských a utkání skončilo 27:10 pro Karvinou.

Dalším naším soupeřem bylo družstvo Ostravy. Vstup do utkání se klukům nepovedl, byli zakřiknutí, a začátek utkání nám doslova „utekl“. Obrana nefungovala, jak v předešlých utkáních, nedařilo se střelecky, a ani brankář družstvo nepodržel. Za stavu 6:2 pro Ostravu se sice družstvo trošku dalo dohromady, poločas, ale skončil v poměru 7:5 pro Ostravu. V druhém poločase jsme zlepšili obranu i útok byl produktivnější než v prvním poločase. Nicméně jsme pořád tahali rozdílem jedné nebo dvou branek za kratší konec. Ostrava nakonec slavila vítězství v poměru 15:13.

“V tomto utkání za bojovnost mohu pochválit Igora Vaňka, Marka Šťastného a Marka Drzyzgu. I mladičký brankář Petr Mokroš měl v druhém poločase hezké zákroky, ale je nutné, aby se v takovém utkání přidali i další hráči. Vyhrává prozatím Ostrava, naši hráči si bohužel již od mladších žáků vypěstovali vůči Ostravě nějaký psychický blok. Budeme na jaře ještě spolu hrát minimálně tři utkání, a v každém utkání lze sbírat zkušenosti, zlepšovat se a získávat psychickou odolnost. Budeme společně s hráči na všem tvrdě pracovat, a já věřím, že naše chvíle přijde.

V kabině jsme si všechno vyříkali a do posledního utkání již dali kluci všechno a družstvo Dukly 6 prakticky nemělo žádnou šanci a utkání skončilo 29:8 pro nás.

„S předvedenou hrou, pochopitelně mimo utkání s Ostravou, jsem spokojená. Zlepšili jsme obranu, ale stále je co zlepšovat. Postupujeme do pátého kola Žákovské ligy, což byl cíl. Další kolo se hraje 26. nebo 27.března 2011. Kde a s kým, to bude známo příští týden, protože dnes (neděle 6.3.2011) hraje druhá skupina v Brně.

Družstvo o příštím víkendu hraje na turnaji v Povážské Bystrici. Soupeřem nám budou družstva, jako Košice, Tatabanya, Nové Zámky, Zubří, Prešov a domácí Povážská Bystrica. Tento turnaj nám poskytne další dávku zkušeností před příštím kolem Žákovské ligy“ plánuje trenérka Jana Hajžmanová.

Výsledky:                                                                          
HCB OKD Karviná : HBC Strakonice  27:10 (16:3)         
HCB OKD Karviná : Dukla Praha 6   29:8  (14:3)      
HCB OKD Karviná : Lovosice        21:10 (11:2)        
HCB OKD Karviná : HC Zlín         23:6  (10:3)     
HCB OKD Karviná : Ostrava         13:15 (5:7)          
                                        
Tabulka: 

1. Ostrava            10
2. Karviná             8      113:49
3. Dukla 6             4
4. Lovosice            3
5. Strakonice          3
6. HC Zlín             2
Sestava a branky:
Brankáři:
Mokroš Petr , Nolč Daniel
Hráči: Igor Vaňko 22, Tomáš Slavíč 20, Marek Šťastný 19, Mirek Čavrnoch 12, Marek Drzyzga 11, Ondra Kawulok 7, Radek Ženatý 7, Dan Karšulín 5, Dominik Přibyla 4, Adam Wozniak 3, Jan Mašek 3,