HCB Karviná
Zápasy
st 23.4.2008 |

Zápas Karviná - Dukla Praha

Zápasové menu
Začátek byl oboustranně opatrný a dominovaly obrany. Zejména našim hráčům dělalo problémy zakončení. Střely ze spojek byly nepřesné a hostům nedělalo problém je buď zblokovat nebo zneškodnit brankářem. Naštěstí i naše obrana fungovala dobře a pokud prošla střela, tak ji zneškodnil výborně chytající Marjanovič. Dá se říct, že v prvních 15 minutách nás právě Nemanja podržel aby se Dukla neujala vedení.

V 17. minutě jsme prohrávali 5:7 a trenér Trtík si vybral oddechový čas. Ten hráčům pomohl a od té doby jsme se přece jen začali prosazovat více. Hráči otočili výsledek na 11:8 a diváci v plné hale očekávali další narůstání skóre. To se však nekonalo, Dukla v žádném případěš nerezignovala a podávala dál soustředěný, bojovný výkon. Dokázala dokonce v 28. minutě vyrovnat na 11:11. Naši si ale dvěma rychlými brankami Indjiče a Heinze v posledních 2 minutách dvojbrankový náskok do druhé půle.

Druhý poločas se vyvíjel podobně jako první. V naší brance nastoupil Mrkva a i ten si vedl výborně. Právě výkony našich brankářů byly jedním s jazýčků na vahách, které pomohly vítězství obrátit na naši stranu. Hráči Dukly byli chvílemi zoufalí, že nemohli překonat našeho brankáře. V 11. minutě jsme utekli soupeři na rozdíl 5 branek (20:15) a tentokrát si bral oddechový čas trenér Dukly, Pavel Pauza. I on byl se svým time outem úspěšný a v následujících minutách se Dukla dotáhla na 20:19.

To bylo ale naštěstí naposledy, kdy zdramatizovalo hosté průběh utkání. Pak se přece jen projevila naše převaha, začaly fungovat rychlé protiútoky a náskok se přece jen zvyšoval. Poslední dvě minuty se už tak hrály za aplausu publika a hromového pokřiku "HOŠI DĚKUJEM".

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Komentář trenérů:

Pavel Pauza: Gratulace soupeři, v sérii nás porazil třikrát, jeho postup je proto zasloužený. Snažili jsme se mu to dnes zkomplikovat, ale dařilo se nám to jen do stavu 23:20. pak domácí ovládli hru, naopak my zabředli do stereotypu, ve kterém jsme odehráli celou sérii - to znamená vychytal nás brankář, dneska konkrétně Mrkva a dělali jsme technické chyby.

Rastislav Trtík: Byli jsme svědky výborných utkání, dnešní zápas nevyjímaje, kdy nám byla Dukla velice zdatným a vyrovnaným soupeřem. Byla to pro nás skvělá příprava na finále play off, za což patří Dukle dík. I za férovou hru během celé série. V dnešním utkání nám zahrála perfektně křídla, nahradila výpadek spojek. Musím znovu vyzdvihnout přínos karvinských fanoušků, kteří za námi stáli doma i v Praze a s jejich podporou jsme tam, kde jsme.