HCB Karviná
Zápasy
ne 5.10.2008 |

Zápas Karviná - Prešov

Zápasové menu
Prešov po technických chybách Karviné vedl 0:3, ale domácí rychle srovnali krok a v dalším průběhu první půle byl k vidění naprosto vyrovnaný zápas. Ozdobou byli určitě výkony obou brankářů, na straně domácích se dařilo Mrkvovi, u hostů Krupovi. Oba celky se střídaly v těsném vedení, především Karviná dokázala pohotově reagovat na každou branku hostí. V poslední sekundě první půle se Heinzovi podařilo zvýšit na poločasových 14:12 pro domácí celek.

Ve druhé půli se Karviné podařilo odskočit na 21:17 a na její náskok reagoval trenér Trtík oddechovým časem. Ten se Prešovu vyplatil, zlepšil obranu a díky získaným míčům snížil opět na jednobrankový rozdíl. Hosté i nadále výborně bránili a Karviné se na vytaženou defenzivu nedařilo prosadit. Jejích chyb Prešov beze zbytku využíval a deset minut před koncem vedl 25:28. Karvinští znovu srovnali a až do posledních minut oba týmy bojovaly o vítězství, aby nakonec Prešov pět sekund před koncem strhl vítězství na svoji stranu.

Rozhodně se jednalo o nádherné střetnutí, které bylo opravdu ozdobou dosavadního průběhu ZUBR Extraligy.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Komentář Martina Kostelníka (Karviná): „Bohužel již ve třetím utkání nám ke konci zápasu utekly oba body. Dnes se projevila v závěru utkání větší zkušenost hostů. Na Prešovu je vidět, že mají přeci jen odehráno více zápasů pod psychickým tlakem. Utkání se vyvíjelo střídavě ve prospěch obou týmů a rozhodovalo se až v jeho samém závěru. V něm byl Prešov šťastnější a díky zkušenostem zvítězil. Zápasu by určitě slušela remíza, kterou jsme si za bojovnost zasloužili.“