HCB Karviná
Zápasy
ne 28.11.2010 | Ivo Dudek

Na Maribor jsme nestačili

Zápasové menu

Po porážce na půdě Mariboru jsme chtěli doma vyhrát a bojovat o postup do osmifinále Poháru vítězů poháru. To se ale nepodařilo. Slovinci byli totiž lepší než my, hráli lépe než doma před týdnem a zaslouženě postupují oni. Je třeba upřímně pogratulovat soupeři a přiznat si - letos to na postup nebylo.

Hosté byli od začátku lepší a my jsme vedli bohužel jen jednou v utkání a to 2:1. Poté si vytvořili Slovinci náskok a naši hráči nenašli protizbraň proti jejich pozornému a bojovnému výkonu. Ve 12. minutě jsme už prohrávali 3:7 a trenér Hanták reagoval oddechovým časem. Ten ale příliš nepomohl a hosté nadále měli navrch.

Obrana hostů hrála na rozdíl od naši velmi dobře a ani náš nejlepší střelec Petrovský se nedokázal prosazovat. Často tak bral zakončování na sebe mladý Krzysztof Lyžwa a tomu se dnes jako jedinému dařilo. Nakonec zaznamenal pozoruhodných jedenáct branek. To je ale asi, spolu se získáváním zkušeností dalších mladíků, jediné pozitivum dnešního utkání.

Ukázalo se tak, že letos na mezinárodní házenou vrcholné úrovně bohužel nestačíme. Aspoň tedy v momentální sestavě a formě.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Komentář trenéra Josefa Hantáka: „náš soupeř zaslouženě zvítězil a postoupil do dalšího kola. Ukázalo se, jaký je rozdíl mezi českou a slovinskou soutěží. Především v individuálních činnostech jednotlivce nás předčili a ani náš nejlepší hráč Petrovský se nedokázal prosadit. Spokojen dnes mohu být snad jen s výkonem Lyžwy, který sehrál svůj životní zápas. Bohužel se k němu nikdo další nepřidal. Naše obrana celkem fungovala tak do 15.minuty střetnutí a soupeř, který dnes zahrál o 80% lépe než v prvním zápase, dokázal každé chyby využít.

Na jeho straně je určitě mnohem větší zkušenost, což se u nás dá říci snad jen o Romanu Farářovi. Právě zkušenost a herní jistota dnes vedla k vítězství Mariboru. Nám naopak šestibrankové manko svazovalo ruce, i když hráči chtěli v zápase zvítězit. Nebyl to náš uvolněný výkon jako v domácí soutěži.“

Fotogalerie