HCB Karviná
Zápasy
so 6.9.2014 |

Zápas Litovel - Dukla Praha

Zápasové menu
Extraligový nováček z Litovle vstoupil do nejvyšší soutěže odvážně a proti čtvrtému týmu uplynulého ročníku Dukle Praha ještě v 15. minutě vedl. Pak podle trenéra domácích Lubomíra Krejčíře jeho svěřenci platili takzvanou nováčkovskou daň a předali vedení soupeři, který ho navýšil až na rekordní rozdíl šesti branek na začátku druhé půle. Poté však domácí zlepšili obranu, nastavili systém 0-6 a začali snižovat. V 53. minutě se přiblížili na dostřel jediného gólu ve skóre. A drama gradovalo v báječné atmosféře v posledních minutách, ba sekundách zápasu. V 60. minutě domácí vyrovnali. Jenže na bod přece jen nedosáhli, pět sekund před koncem utkání zajistil Dukle vítězství Diedonné Mubenzem. V domácím dresu se po roce vrátil k aktivní kariéře David Juříček, čtyřnásobný nejlepší házenkář republiky.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: Jsme smutní, protože jsme nedosáhli na bod. Výkon jsme předvedli dobrý, přestože ho hlavně v prvním poločase ovlivnila nervozita našich hráčů, kteří zaplatili takzvanou nováčkovskou daň. Ovšem ve druhé půli jsme po zvýšeném důrazu dostali Duklu pod tlak a v obranném systému 0–6 sahali po bodu. Pro nás jde o velmi dobrý vstup do extraligy, zápas nám ukázal, že můžeme hrát se všemi týmy a na domácím hřišti sahat po bodech, které budeme potřebovat k naplnění našeho hlavního cíle, tedy udržení se v extralize. Jsme však na začátku dlouhé cesty a věříme, že nebude jen na jednu sezonu.

Jan Josef, trenér Dukly Praha: Po našem vlažném začátku jsme se vrátili do hry a hráči začali plnit úkoly, na kterých jsme se domluvili, což se projevilo otočením skóre. Ve druhém poločase se hráči zřejmě začali bát a přestali útočit. K tomu dělali chyby v obraně. Ve šťastném závěru jsme skóre překlopili na naši stranu. Jinak si myslím, že Litovel nepůsobí jako klasický nováček, protože má kádr dobře doplněný hráči s velkými zkušenostmi a myslím si, že potrápí spoustu soupeřů.