HCB Karviná
Zápasy
ne 15.3.2015 |

Zápas Hranice - Brno

Zápasové menu
Do zápasu vstoupili lépe házenkáři Brna. Hráli koncentrovaněji, dělali méně nepřesností, zatímco Hranice zahájily dvěma technickými chybami. Brzké vedení Brna 4:1 však záhy dokázal smazat nejlepší hranický střelec Rachač. Pak si šel na dvě minuty sednout Třeštík a hosté odskočili v přesilovce až na 7:4 a hřiště se proměnilo ve střelnici. Oba brankáři často tahali míče ze své sítě, za třináct minut viděli diváci v Hranicích šestnáct branek (7:9). Znovu vyrovnat se povedlo až v 16. minutě Hastíkovi (9:9), otočit skóre se ale domácím nedařilo. Proti byl Bavlnka, který v brance Brna vystřídal Štolcara. Přesto, že Brno hrálo v oslabení, šlo znovu do trháku (9:12) a trenér Hrabal žádal oddechový čas. Ani ten Brno nezastavil, dál udávali tón zápasu hosté. Až příchod Tůmy na rozehrávku Hranic a jeho spolupráce se Zemánkem na pivotu vedla ke korekci skóre a o poločase ztráceli Cementáři na Brno jen gól (15:16).

Třetí patnáctiminutovka se hrála stále podle stejných not. Brno vedlo a Hranice se snažily dotáhnout. To se jim podařilo právě ve 45. minutě z ruky Hastíka (22:22). Poprvé do vedení šly Hranice ve 48. minutě po trefě Mičkala (25:24) a když Hastík zvýšil na 26:24, bral si time-out trenér Brna Titkov. Krátce nato Cement zvýšil svůj náskok na tři branky a v závěru zápasu už drama nepřipustil. Zkušený domácí kádr navíc podržel Kučerkův náhradník Karel Magrla.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: "Zápas měl dobrou úroveň. Brno bylo lepší v prvním poločase, my jsme nedokázali atakovat jejich střelce. Ve druhém poločase jsme přitlačili v obraně, zlepšili pohyb a Brnu se přestalo dařit. Podržel nás také brankář Magrla, který měl velký podíl na tom, že jsme nepříznivý stav dokázali otočit. Vyzdvihl bych především velkou bojovnost našich hráčů. Nevzdali to a nakonec dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce, což bylo naším cílem."

Andrej Titkov, trenér KP Brno: "Vyrovnané utkání jsme si prohráli sami. Nedokázali jsme pohlídat individuální akce soupeře, a to ve druhém poločase rozhodlo. Duel jsme měli slibně rozehraný, ale poté se nám přestalo dařit v obrané fázi a zkušený domácí celek toho dokonale využil. Je to škoda, ale musíme se řádně připravit na další zápasy."