HCB Karviná
Zápasy
so 19.9.2015 |

Zápas Jičín - Plzeň

Zápasové menu
Cenné body vybojovali házenkáři Ronalu Jičín, když v sobotním zápase třetího kola porazili o čtyři branky tým Talentu M.A.T. Plzeň. První poločas byl zcela vyrovnaný, častěji byli ve vedení ale hosté z Plzně. Ještě ve 45. minutě vedli úřadující mistři o čtyři branky nad domácími, závěr ale Plzeň nezvládla. Během závěrečných patnácti minut nedali Západočeši ani jediný gól, zatímco jičínští kanonýři překonali jejich defenzívu osmkrát! Jičín tak vybojoval cennou výhru 24:20.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Babák, trenér Ronalu Jičín: „Do zápasu jsme vstupovali s tím, že můžeme uspět. Plzeň se potýká s určitými problémy, odešli někteří hráči, Petr Linhart je zraněný. Nicméně jsme většinu utkání prohrávali, naši brankáři v prvních 45 minutách nezachytali podle našich představ, navíc jsme neproměnili naše šance, včetně brejkových a to zapříčinilo vedení Plzně 20:16. Potom nás podržel David Machalický, když se vrátil zpět do branky. Dovolím si tvrdit, že důležitým faktorem bylo to, že jsme rozložili sílu mezi celý mančaft. Začala nám fungovat obrana, podařil se nám tah, kdy Martin Hlava bránil Milana Škvařila. Tím jsme donutili Plzeň k technickým chybám. V určitých momentech jsme měli štěstí, ale klobouk dolů před týmem, že utkání za stavu 16:20 nezabalil. Získali jsme velice cenný skalp a hodně důležité body v boji o play-off, byť je to teprve 3. kolo extraligy."

Martin Šetlík, trenér Talentu M.A.T. Plzeň: „Myslím si, že jsme do 45. minuty hráli slušné utkání, potom jsme 15 minut nedali branku. Nemám pocit, že by naše hra byla natolik pasivní, přesto byla pořád signalizovaná pasivní hra. Vyloučení 3:7 nám také nepřidalo na výsledku, navíc jsme udělali velké množství technických chyb a ten závěr, kdy jsme nedali 15 minut gól, rozhodl o výsledku."