HCB Karviná
Zápasy
so 19.12.2015 |

Zápas Litovel - Plzeň

Zápasové menu
Český mistr po vítězství v Litovli opět dýchá na záda vedoucí Dukle Praha. Tedy minimálně do neděle a v případě, že Dukla v Zubří zaváhá, bude cítit za sebou tlak Plzně po celou zimní přestávku. Domácí házenkáři Tatranu Litovel udrželi s favorizovanými Západočechy krok prvních dvacet minut (10:11), v závěru poločasu ale Plzeň zvýšila svůj tlak v ofenzivě, a přestože se domácí házenkáři snažili udržet v kontaktu se soupeřem, Škvařil, Šindelář a Vinkelhöfer rychle navýšili náskok Talentu na poločasových šest branek. Ve druhé půli čtyřmi rychlými brankami zvedli kanonýři Plzně náskok svého celku už na deset branek (15:25) a ani potom v tlaku nepolevili. Třináct minut před koncem zvyšoval Vinkelhöfer už na 30:17 pro Plzeň a domácí házenkáři už jen marně usilovali alespoň o kosmetickou korekci vysokého manka. Z utkání odešli hráči Tatranu poraženi poměrem 24:37 a vzhledem k prohře Brna v souboji s Cementem Hranice přezimuje litovelský celek na desáté příčce tabulky.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

ubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "V naší situaci, kdy máme zraněno mnoho klíčových hráčů, předvedený výkon odpovídal našim schopnostem. Samozřejmě rozdíl je veliký, hráči ale na hřišti nechali všechno. Bojovali, hráli s nasazením a s chutí. Určitě neudělali ostudu. Jiná otázka je, jak pracovat dál, ale to je na delší rozbor. Rozhodla trénovanost a kvalita hráčů. Nám se sice dařilo ze začátku držet krok, ale poté jsme nevyužili některé šance a soupeř se utrhl. Udělali jsme sice jenom sedm technických chyb, ale nestačilo to."

Martin Šetlík, trenér SSK Talent M.A.T. Plzeň: "Skoro od začátku jsme vedli, ale domácí nás ze začátku trápili a využívali našich chyb v obraně. Do konce první půle jsme si ale vytvořili dobrý náskok, který jsme nadále navyšovali. Jsem spokojen, že jsme mohli zapojit do hry všechny hráče z lavičky."