HCB Karviná
Zápasy
so 20.2.2016 |

Zápas Lovosice - Plzeň

Zápasové menu
Utkání začaly oba celky ve vysokém tempu, skóre otevřel za hostující tým Fořt, Klimt v lovosickém dresu rychle odpověděl. Vzápětí byl ale proti tomu, aby se poprvé do vedení dostali domácí zákrokem proti sedmimetrovému hodu Lovosických zkušený plzeňský brankář Motlík. I domácí sice držel brankář Adamík, v útoku ale nebyli Lovci tak nebezpeční jako Plzeň, a proto již v 7. minutě za stavu 1:4 bral trenér Šuma oddechový čas. Ani to ale Lovosice nepostavilo na nohy a další chyby v útočné kombinaci Lovosic využila Plzeň k dalšímu gólu. I v dalších minutách si hostující tým dokázal udržovat čtyřbrankový odstup (5:9). Střelecky se v barvách Lovosic za celých osmadvacet minut dokázal prosadit pouze Václav Klimt a držel Lovosice po úspěšné sedmičce ve 22. minutě v kontaktu s Plzní 7:9. Bezzubého střeleckého výkonu využili Západočeši k odskočení na rozdíl pěti gólů (7:12). Až ve 28. minutě se ke Klimtovi zapsal do statistik jako druhý střelec Lovosic Bouček, krátce po něm i Malý, i tak ale byla ztráta Lovců v poločase značná (9:15).Ve druhé půli se hra vyrovnala, Plzeň si ale udržovala bezpečný odstup. Lovosice povzbuzené domácími fanoušky bojovaly o korekci a šanci bodovat. Klimt držel střelecký prapor Lovců i v závěru zápasu a zdánlivě rozhodnuté utkání čtyři minuty před koncem zdramatizoval dotažením na rozdíl jediného gólu dvěma trefami Motl (23:24). Plzeň brala time-out. Zkušení Západočeši pak velmi rychle vrátili tříbrankový náskok na svou stranu a už si vítězství pohlídali.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vladimír Šuma, trenér Lovosic: "Bohužel musím po konci zápasu konstatovat, že jsme od začátku utkání tahali za kratší konec. Rozdílový byl první poločas, ve kterém jsme měli dvanáct technických chyb, za které jsme byli trestáni z rychlých protiútoků. Nebyli jsme dostatečně agresivní v obranné fázi, kde jsme nepracovali důsledně s pivotem. Tohle, myslím, rozhodlo utkání. Ve druhém poločase už jsme udělali pouze čtyři technické chyby a viděli jsme, že i s Plzní se dá normálně hrát. Já tedy vidím zásadní problém v prvním poločase, protože proti Plzni je strašně fyzicky náročné dotahovat šestibrankové manko."

Martin Šetlík, trenér Talentu Plzeň: "Nám se podařil vstup do utkání, kdy jsme si vytvořili asi čtyř až pětibrankový náskok, který jsme pak prakticky celou dobu drželi. Na začátku druhé poloviny jsme byli trochu pasivní a dovolili jsme Lovosicím se dostat na dostřel. Naštěstí se nám povedl i závěr zápasu a utkání jsme vyhráli."