HCB Karviná
Zápasy
so 27.2.2016 |

Zápas Litovel - Dukla Praha

Zápasové menu
Tatran Litovel – Dukla Praha 24:26 (9:16)Házenkáři pražské Dukly vstupovali do zápasu v roli favorita a od prvních minut se jim dlouho dařilo papírovým předpokladům dostát. Po deseti minutách hry vedli na Hané 5:0, pak se hra trochu vyrovnala, když domácí držel brankář Baránek, v závěru poločasu ale dukelští házenkáři své vedení znovu navýšili a do druhého poločasu vstupovali se sedmibrankovým náskokem. I v úvodu druhé půle držela Dukla na své straně přibližně sedmibrankové vedení, mezi 37. a 39. minutou ale domácí třemi rychlými brankami v řadě zkorigovali manko na rozdíl čtyř branek a donutili lavičku Dukly k poradě (16:20). Hosté se znovu dostali do tempa a v 50. minutě vedli 26:18. Už se zdálo, že je rozhodnuto, v závěru se ale domácí dokázali zvednout a zabojovat o dobrý výsledek. Šesti brankami v řadě ztrátu mocně stahovali, na vyrovnání už jim ale nezbyl čas. V utkání podlehli Dukle rozdílem dvou branek 24:26.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček, trenér Tatranu Litovel: „Je to zasloužená výhra Dukly. Sice měla nějaké výpadky ve hře, ale celkově předváděla velmi kvalitní výkon a potrestala každou naši chybičku. V tréninku jsme se připravovali na zabránění jejich rychlému přechodu do útoku, ale selhali jsme v tom. To bylo rozhodující. Jinak jsme však odehráli vyrovnanou partii a nemáme se za co stydět. Kluci nesložili zbraně, hráli až do poslední minuty a nikdo je za výkon nemůže kritizovat. Vydali za sebe vše, bohužel kvalita straně Dukly byla jednoznačná."

Jan Josef, trenér Dukly Praha: „Jsme rádi za dva body, které jsme potřebovali, abychom si udrželi první místo. První půle byla vzhledem k tomu, v jaké hrajeme sestavě, podle našich představ. Ve druhé půli jsme udělali hodně zbytečných chyb a nechali jsme se zatáhnout do rizikové házené. Ztratili jsme hodně míčů a stalo se z toho zbytečně vyhrocené tvrdé utkání. Máme další dva zraněné hráče, což je pro nás špatné. Ale nedá se nic dělat, pokračujeme dál.