HCB Karviná
Zápasy
ne 13.3.2016 |

Zápas Plzeň - Dukla Praha

Zápasové menu
Dramatický souboj celků absolutní házenkářské špičky sledovala zaplněná plzeňská hala. Vedoucí tým extraligy, Dukla Praha, měl před sebou svůj poslední zápas základní části extraligy a s Plzní, které před zápasem patřila třetí příčka, sehrál dramatické a vyrovnané utkání. Přitom Dukla přijela do Plzně v obměněné sestavě bez některých opor, které čeká náročný zápas čtvrtfinále Challenge cupu proti belgickému KV Sasja HC. I přesto, že Dukla nastoupila do utkání převážně se svou zálohou, po celou první polovinu zápasu se oba celky přetahovaly o minimální jednobrankové vedení a s jednogólovou výhodou vstupovala právě Dukla do druhé půle. Ovšem v úvodu druhého poločasu se ujali otěží zápasu domácí házenkáři. Využili přesilovou hru a přibližně ve 40. minutě měli na svém kontě tříbrankový náskok. Chytil se brankář Motlík a na konci třetí patnáctiminutovky to bylo 24:21. V dresu Dukly do zápasu nastoupil velezkušený bývalý reprezentant a sportovní ředitel Dukly Praha Daniel Čurda, ani on však nedokázal přibrzdit brankostroj domácích, který se definitivně naplno roztočil v poslední čtvrtině zápasu. Pět minut před přestávkou vedl plzeňský Talent osmibrankovým rozdílem 31:23, Dukla kupila chyby a plzeňští fanoušci už s předstihem slavili přetržení šestibrankové vítězné šňůry Dukly domácími hrdiny. Plzeň ve svém předposledním zápase základní části zvítězila nad Duklou Praha rozdílem osm gólů 34:26 a v posledním kole se příští týden v jasném šlágru kola utkají Západočeši se Zubřím o druhé místo v konečné tabulce základní části extraligy.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Martin Šetlík, trenér Talentu M.A.T. Plzeň: "Ve druhé půli jsme se zlepšili, trochu jsme pozměnili obranný systém a začali jsme hrát ofenzivněji. Dostávali jsme se do brejků, během dvou minut jsme ten rozdíl udělali, potom už Dukla nenašla sílu to otočit."

Jan Josef, trenér Dukly Praha: "Nechali jsme zahrát kluky, která nehrají tak často, nemají takové nasazení, jako měli dneska. Myslím, že ukázali, že je tam vzrůstající tendence. Prohráli jsme o osm branek, nemuselo to být o osm, na deset minut jsme trochu vypadli a udělali spoustu chyb, odehráli mnoho míčů do jejich rukou. Jinak si myslím, že kluci bojovali a ukázali, že jsme psychicky nahoře."