HCB Karviná
Zápasy
st 31.8.2016 |

Zápas Dukla Praha - Nové Veselí

Zápasové menu

Dukla Praha má náročný program, který ji po víkendovém Česko-Slovenském poháru postavil do cesty nováčka extraligové soutěže, s Duklou paradoxně předchozí sezóny spolupracující klub z Vysočiny, TJ Sokol Nové Veselí. Nováček se ve své extraligové premiéře nevzdával, přesto ani jednou v zápase nevedl, také díky spolehlivému Tomáši Petržalovi v brance Pražanů. Rozhodující náskok si domácí celek začal vypracovávat po úvodní desetiminutovce, kdy odskočil z vedení 6:5 na 15:8 ve 20. minutě, kdy si hostující kouč Pavel Hladík bral oddechový čas. Ten Novému Veselí pomohl k návratu do zápasu a po dalších pěti minutách to bylo již jen 16:13 pro Duklu. Ta ale zkušeně tlak zvládla, opět začala ve skóre odskakovat, a to jak v posledních minutách první půle, tak po přestávce. Ve 40. minutě to bylo již 25:15 a zbytek utkání Dukla šetřila síly a kontrolovala náskok, který se přes veškerou aktivitu nabuzených hostí nesmrskl pod pět branek. Utkání nakonec skončilo výhrou Dukly 36:29 (20:14) a výsledek tak naplnil papírová očekávání, že ani nováčkovská euforie nebude v Praze na Ruzyni stačit Novému Veselí k bodovému zisku. Sokol však výraznou měrou přispěl k tomu, že úvodní zápas letošního extraligového ročníku přinesl pohlednou házenou.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jan Josef, trenér HC Dukla Praha: "Rychlé utkání, dobré ligové úrovně s výborně hrajícími spojkami soupeře. Úvod utkání se vydařil našemu brankáři Tomáši Petržalovi a v závěru nám pomohl Dan Rangl. O utkání rozhodla naše větší zkušenost a proměnění rychlých útoků. Hru výborně výborně dirigoval uzdravený Jakub Sviták a střelecky se dařilo Milanu Kotrčovi, Kubovi Kastnerovi a Danu Kývalovi."

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: "I přes prohru odjíždíme s hlavou nahoře. Úvod utkání nám vyšel herně, ale nedokázali jsme prostřelit výborného Petržalu. V další fázi jsme se již prosazovali a dotáhli na 6:5, ale bohužel jsme technickými chybami opět dopřáli Dukle odskočení a potřebný klid. I v dalším průběhu jsme bojovali, opět stáhli až na 15:12, ale bohužel přišlo naivní vyloučení a Dukla opět odskočila na 6 branek. Celkově nám nevyšlo 8 minut zápasu, které jsme prohráli celkově o 8 branek. Věřím, že v domácím utkání takové množství chyb soupeři nedopřejeme. Golově se prosadil zejména David Melichar."