HCB Karviná
Zápasy
ne 9.10.2016 | Jaroslav Hudeček

Mladší dorost remizoval v Liberci

Zápasové menu

V sobotu 8. 10. 2016 zajíždělo naše družstvo mladšího dorostu k dalšímu MU do dalekého Liberce.

Z dosavadních výsledků Liberce je jasně vidět, že jejich nejsilnější zbraní je postupný útok. O jejich střelecké potenci hovoří poslední výsledek na palubovce Velké Bystřice, kde Liberec vyhrál 41:36. Na druhou stranu nám výsledky ukázaly, že obranná činnost není jejich nejsilnější stránkou. Průměr obdržených branek v dosavadních 4 utkáních je 34. V týdnu jsme se na tyto fakta zaměřili. Pilovali jsme obranu a připravovali možné kombinace proti obrannému systému Liberce.

Bohužel v samotném utkání nám nefungovalo nic. Již v průběhu prvního poločasu nás domácí lehce přehrávali svým vířivým pohybem, změnou míst a střelbou z křídel. Domácí se ujali vedení o 3 branky, které si udržovali po celý první poločas. My propadali jak v obraně, tak i v útoku, kde jsme pálili jednu šanci za druhou a dělali trestuhodné technické chyby. Rovněž brankáři nás nepodrželi a tak jsme do šaten odcházeli za nepříznivého stavu 16:18.

V poločase jsme si vyříkali naše chyby a stanovili si taktiku se kterou půjdeme do hry. Naše částečné zlepšení se týkalo obranné činnosti, kdy jsme osobně bránili nejlepšího domácího hráče Matulu. Vynikající výkon však podal brankář Jakub Pavlín, který doslova zavřel bránu a držel nás neskutečně nad vodou. Ve druhém poločase měl 55% úspěšnost! Bohužel hráči v postupném útoku opět kupili zbytečné technické chyby, které jsme draze platili hlavně v našich přesilových hrách 6:5. Prakticky všechny jsme prohráli. V 58 minutě nám domácí odskočili na rozdíl 4 branek 32:28 a zdálo se, že je po utkání. Naši hráči však prokázali velkou morální sílu a dokázali během dvou minut srovnat skóre na konečných 32:32. Cca v 59 min. a 35 sek. šli domácí do útoku po brance. My nasadili osobní obranu a domácí udělali technickou chybu. Po zisku míče se prodribloval David Růža přes půlku hřiště a ač faulován z devíti metrů nekompromisně zakončil asi 3 vteřiny před koncem. Domácí hráč za faul v poslední půlminutě utkání dostal přímou červenou a i kdyby Růža svou šanci neproměnil, podle nových pravidel bychom házeli sedmimetrový hod. Jsme ale rádi, že k tomu nedošlo, protože nevím kdo by vzal zodpovědnost na sebe.

Mám-li hodnotit náš výkon, tak ten byl průměrný a za dané situace jak se vyvíjel zápas, jsme bod doslova vydřeli. Domácí celek bych chtěl pochválit za velice hezkou, rychlou, moderní házenou. My musíme v tomto týdnu tvrdě zapracovat na zlepšení obranné činnosti a střelbě. V neděli nás totiž čeká v 15.00 nesmírně silný celek z Kopřivnice.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici