HCB Karviná
Zápasy
ne 5.2.2017 |

Zápas Nové Veselí - Plzeň

Zápasové menu
Tečku za 16. kolem Extraligy házenkářů 2016/17 obstaral televizní duel nováčka soutěže s úřadujícím mistrem, tedy Nového Veselí s Plzní. Nové Veselí si dokázalo ve své první sezóně mezi elitou vyšlápnout už na řadu soupeřů a doma využilo i oslabení pražské Dukly. Takže v situaci, kdy zápasovou sestavu i tréninkový proces mistra ovlivňuje rovněž řada zranění, diváci i domácí tým cítili šanci na body. Nástup Talentu ale vzal na dlouhé minuty domácím vítr z plachet. Hosté se Štochlem v brance vedli rychle 4:0 a Sokol se dotáhl až v 15. minutě, kdy vyrovnal na 7:7. Podařenou pasáž potvrdili domácí v závěru poločasu, když si do šaten díky jistému Schamsovi v brance odnesli vedení 15:12.

Mistra začali novoveselští přehrávat ještě výrazněji v úvodu druhé půle a do poslední čtvrthodiny nastupovali s vedením o čtyři branky. Jenže následující desetiminutovka patřila Plzni, které vyšel tah s nasazením Šmída do branky a vysunutím Blechy na osobní obranu nebezpečných novoveselských spojek. Právě Blecha vedl obrat i střelecky a Západočeši se opakovaně dostali do dvoubrankového vedení. Jenže když opakovaně nepokryli po brankovišti zcela nebráněného Sekuliče, a Tonar školáckou chybou daroval míč Bartůňkovi, bylo minutu před koncem srovnáno a Plzeň hrála navíc oslabena. Drama vrcholilo, Plzeň šetřila vteřiny a po vyloučení Dolejšího se zdálo, že dohraje utkání do rozhodující akce. Akce směřující k náskoku Tonara, ale byla přerušena verdiktem o útočném faulu na brankovišti a domácí se řítili do protiútoku. V něm ale ještě Tonar stihl Štohanzlovi vypíchnout míč, a tak na branku Veselí v posledních vteřinách unikala trojice plzeňských hráčů. Pod časovým tlakem ale Škvařil volil zakončení z veliké dálky a jeho střelu Schams kryl. Týmy se tak rozešly smírně 29:29.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Plzeň byla skvěle připravena, Martin Šetlík odvedl výbornou práci. V první půli nás na obraně skvěle přečetli a bylo hrozně těžké najít na ně klíč. Naštěstí se nám to povedlo. Hodně nás opět podržel Víťa Schams a hlavně fantastičtí diváci. Dneska nás hnali neskutečně a my jsme na té vlně euforie dokázali na konci zápasu otočit z mínus dva na podle mě zaslouženou remízu. Plzeň předvedla obrovskou kvalitu a my obrovské srdce. Děkuji všem hráčům a moc si toho výkonu vážím."

Martin Šetlík, trenér Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň: "Dneska se nám nedařilo, jak jsme si představovali. Hodně jsme neproměnili a v druhém poločase přibyly i technické chyby, které normálně neděláme. Tyto skutečnosti spolu s naším zdravotním stavem rozhodly o konečném výsledku."