HCB Karviná
Zápasy
ne 26.2.2017 |

Zápas Frýdek Místek - Hranice

Zápasové menu
Osmý Frýdek-Místek hostil v závěrečném utkání 19. kola nejvyšší soutěže házenkářů deváté Hranice, které na poslední tým hájící pozice pro postup do play-off ztrácely před dnešním zápasem pouhý bod. Velice slušně zaplněná hala, s tím spojená bouřlivá atmosféra, i nasazení obou týmů potvrzovaly důležitost utkání, v jehož úvodu využili domácí svého tlaku a po čtvrt hodině vedli 8:5. Zkušený soupeř se ale nevzdal a v dalších minutách otočil na 8:9. Do přestávky své vedení navýšil na tři branky, a když se ve 28. minutě za stavu 11:14 zaskvěl při sedmičce hranický Kučerka, zdálo se, že si vícebrankový náskok odnese Cement i do šaten. Poločas však skončil nejtěsnějším vedením Hranic a Strack záhy po začátku druhé půle vyrovnal. Hranickým o chvíli později ještě vrátil vedení Čadra, ale bylo to naposledy v utkání. Domácí totiž druhou půli ovládli, spolehlivě chytal Marenčák, vycházeli jim kombinace s dohrávkou na pivota Gřeška, a stále navyšovali svůj náskok. Po konečné výhře o sedm branek (33:26) si Frýdek-Místek zajistil vedle důležitých bodů také plusovou bilanci se svým dnešním soupeřem a Orli se mohou pochlubit lepší bilancí také s Jičínem. To ještě zvyšuje jejich šance na postup do boje o medaile. Nic ale ani nemají oni ani sedmý Jičín jisté, vždyť tři kola před koncem hájí dvojice Jičín – Frýdek-Místek na posledních postupových místech pouze tříbodový náskok hned na trojici týmů Hranice, Kopřivnice a Nové Veselí.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Chrastina, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Utkání se mi dnes hodnotí velice kladně, vydrželi jsme celých šedesát minut hrát to, co jsme si před zápasem řekli. Každý, kdo se dnes zapojil do hry, byl velice platný, a proto jsme dnes zvítězili. Jsem rád, že nás podržel i brankář, to byl dnes klíčový zlom.”

Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice: „Utkání bych dnes hodnotil minutou ticha. Prakticky se zápas zlomil na začátku druhého poločasu, kdy jsme neproměnili pár vyložených šancí. To se nám nevyplatilo. Sami jsme tak Frýdek-Místek dostali do takového tempa, kdy si náskok až do konce utkání udržel.“