HCB Karviná
Zápasy
st 15.3.2017 |

Zápas Nové Veselí - Lovosice

Zápasové menu
Novému Veselí chybělo málo k senzačnímu postupu do play-off, ale poslední krok nezvládlo. První poločas se nesl v duchu souboje jeho střelců s výborně chytajícím Koňaříkem, který byl nejlepším hráčem Lovců už v sobotním střetnutí proti Frýdku-Místku. Lovci dvě minuty před koncem poločasu odskočili na rozdíl tří branek, který ovšem dokázali domácí těsně před sirénou stáhnout na jediný gól. Po pauze pokračoval festival zahozených šancí Nového Veselí. I díky tomu hosté vedli ve 42. minutě už o pět branek. O deset minut déle se domácím ještě podařilo korigovat na rozdíl dvou branek a svitla jim naděje na obrat, na ten už ale proti zkušenému soupeři neměli síly. Vyprodaná hala ještě s napětím očekávala výsledek z Hranic, který pro nováčka soutěže potvrdil krutý verdikt – boj o medaile proběhne bez Sokola Nové Veselí. Ten si do boje o záchranu přenese z konečné 9. příčky 16 bodů, Lovci skončili s 29 body čtvrtí a ve čtvrtfinále vyzvou Karvinou.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Dnešní utkání se mi nehodnotí lehce. Bohužel jsme podlehli tlaku a neměli klid v zakončení. Naopak Lovosice, kterým o nic nešlo, hráli uvolněně a utkání zvládli lépe. Jak by řekl zakladatel našeho klubu pan Smékal, dnes jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance. Jarní část jsme sice nedotáhli do play-off, ale deváté místo není vzhledem k začátku soutěže žádnou tragédií. Velmi nás to mrzí hlavně kvůli našim skvělým divákům, kteří nám ohromně pomáhají."

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Pro nás to dnes bylo velice důležité vítězství, zvláště po těch posledních nepovedených výkonech. Museli jsme navíc zacelit díru po Honzovi Landovi. Opět jsme se však nevyvarovali hluchých míst, v prvním i ve druhém poločase mělo Veselí velký tlak, ale podrželi nás gólmani. S Kubou Koňaříkem a Honzou Hrdličkou jsem maximálně spokojen, ale musíme být více agresivní v obraně. Jsem rád, že se nám podařilo před play-off zvednout naše pošramocené sebevědomí a musím pochválit výbornou atmosféru při dnešním zápase. Je vidět, že to ve Veselí házenou žije, i když to dnes nevyšlo, je tady vidět ohromný potenciál."