HCB Karviná
Zápasy
so 7.10.2017 |

Zápas Strakonice - Dukla Praha

Zápasové menu
Házenkáři Strakonic mají první bod. Urvaly jej na domácí palubovce v souboji s týme Dukly Praha. Hosté sice vstoupili do zápasu lépe a rychle se chopili výrazného vedení – v 8. minutě zápasu to bylo 0:5, potom se ale domácí vzpamatovali a nepříznivý vývoj zcela otočili. Ve 26. minutě vyrovnali a do šaten šli s minimální jednobrankovou výhodou 13:12. Ve druhém poločase to pak byli naopak stále hráči Dukly, kdo dotahoval ztrátu na soupeře (19:16, 22:19). A to i přesto, že červenou karu viděl hned v první půli Nejdl, jeden z klíčových hráčů domácího výběru, a ve druhém poločase po třech vyloučeních také nejlepší kanonýr Strakonic v utkání Mošovský. Vyrovnat se Dukelským podařilo až v poslední minutě z rukou Mubenzema a Patzela. Domácí ještě měli šanci na zisk obou bodů, nařízenou sedmičku po čase však neproměnil Zbíral a Strakonice si zapsaly „pouze“ jeden bod.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Marienka, trenér Strakonic: "Myslím, že bod jsme si opravdu zasloužili. Rozhodlo velké množství neproměněných vyložených šancí ze šestky z naší strany. Samozřejmě mě mrzí, že nemáme dva body, ten jeden v součtu bude chybět. Na druhou stranu, kdyby nám někdo řekl, že první bod z trojice domácích zápasů, které nás čekají, uhrajeme hned s mistrovskou Duklou, brali bychom ho všemi deseti. Ale jeden získaný bod ještě vůbec nic neznamená. Soutěž je dlouhá a jsme nohama pevně na zemi, ale hodně v podřepu a máme velkou pokoru. Víme, že extraliga bude těžká a soupeři se na nás budou připravovat lépe a lépe."

Jan Josef, trenér Dukly Praha: "Bod je pro nás po průběhu zápasu ziskem. Ale určitě jsme jeli do Strakonic s tím, že bychom tady měli jako papírový favorit a minulý mistr bodovat naplno. Soupeř nám ale nic neusnadnil, bojoval do poslední minuty. V závěrečných deseti minutách i díky výkonu Tomáše Petržaly, který chytil čtyři stoprocentní šance, jsme získali bod."