HCB Karviná
Zápasy
so 24.2.2018 |

Zápas Brno - Strakonice

Zápasové menu
Brněnští házenkáři si už v první patnáctiminutovce vydobyli pětibrankový náskok 10:4. Strakonice předvedly příliš velký počet chyb, vázla jim zejména koncovka, naopak brněnské házenkáře držel brankář Jakub Koňařík. V dalším průběhu zápasu domácí v nastaveném tempu nepolevili a postupně se vyšplhali přes rozdíl sedmi branek až na konečný devítibrankový náskok 18:9. Na začátku druhého poločasu to vypadalo, že za hosty nastoupil úplně jiný tým. V prvních minutách dokázali proměnit 5 gólových šancí v řadě a snížit tak nepříjemné manko z prvního poločasu. Brno zasáhla ve 41. minutě červená karta, která byla namířena na Lukáše Václava. Brňané pomalu získaný náskok ztráceli, Strakonice v posledních minutách zabraly a velmi těsně smetly celý brankový rozdíl. Brno však v posledních sekundách získalo míč a pohlídalo si tak vítězství, které ovšem nakonec bylo až moc těsné a Strakonice byly jen malý krůček od remízy.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Marienka, HBC Strakonice 1921: „V prvním poločase jsme předváděli hru, která do extraligy nepatří a jako kdybychom neměli za sebou několik měsíců v této sezóně. Zbláznit družstvo natolik, kdy jsme první poločas prohráli o 9 branek, vyhrát ten druhý asi o 10 branek, za to si kluci zaslouží smeknout čepici. Z tohoto pohledu mě mrzí, že jsme na ten první bod nedosáhli. Dřeli jsme a dali do zápasu vše, ale tak to jednoduše je.”

Jiří Havlát, SKKP Handball Brno: „Měli jsme dobrý vstup do utkání, myslím si, že Strakonice byly trochu zaskočené, protože jsme tlačili hodně dopředu. Podařila se nám střelba i obrana. Oproti tomu vstup do druhé půle byl tristní i od nás. Nebyl to úplně vyzrálý výkon, vyloučení, která vyplývají z naivity. Jsem rád, že jsme dva body urvali, ale z tohoto zápasu se budeme muset hodně poučit. Budeme se muset z tohoto zápasu hodně poučit, protože tohle do extraligy úplně nepatří.”