HCB Karviná
Zápasy
so 7.9.2019 |

Zápas Dukla Praha - Jičín

Zápasové menu

V utkání mezi Duklou a Jičínem byly k vidění především vynikající zákroky brankářů Petržaly i Veverky a také řada technických chyb. Domácí si sice v úvodu zápasu vypracovali mírný náskok, Jičín ale i díky přesilové hře srovnal ve 12. minutě krok (4:4). Dukla poté sice znovu odskočila, ale Jičín se držel na dostřel. Do šaten šly oba celky za stavu 13:9, domácí za to mohli vděčit mimo jiné pěti brankám Estonce Martina Grištšuka, který je její letní posilou. Ve prospěch Dukly se utkání definitivně zlomilo v úseku mezi 36. a 51. první minutou, který domácí opanovali 9:0. Jičín už pak nedokázal na desetibrankový náskok Dukly reagovat a nakonec odjel z Prahy poražen 29:16.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: "Pro nás to byl důležitý zápas. Potřebovali jsme vítězně vstoupit do nového ročníku Extraligy a přetáhnout do něj pohodu, kterou jsme včetně dobrých výsledků měli v letní přípravě. To je vždy zrádné, ale nám se to povedlo. Myslím si, že jsme mohli odskočit už v první půli, ale hodně šancí jsme neproměnili. V tom okamžiku nás podržel Tomáš Petržala, který měl velmi důležité zákroky. Vedení jsme si budovali hodně těžkopádně, ale ve druhé půli jsme ukázali, že jsme lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli velkým rozdílem."

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: "I podle výsledku jde o zasloužené vítězství domácích. A to přesto, že jsme samozřejmě i zásluhou brankáře Veverky a obrany dokázali eliminovat postupný útok Dukly. Ale svojí sterilitou v postupném útoku jsme vítězství Dukle darovali. S poločasovým rozdílem o 4 branky se ještě dalo něco dělat, v první desetiminutovce druhé půle jsme měli šance, trháky, ale nedali jsme a Dukla nám odskočila. Pak už narůstající počet technických chyb zapříčinil to, že Dukla zaslouženě vyhrála."