HCB Karviná
Zápasy
so 28.9.2019 |

Zápas Jičín - Kopřivnice

Zápasové menu

Jičínští házenkáři přivítali v rámci čtvrtého kola házenkářské STRABAG Rail Extraligy celek KH ISMM Kopřivnice. Příznivci házené sledovali velmi bojovné utkání. Začátek utkání vyzněl lépe pro hráče Kopřivnice, kteří si dokázali vytvořit až čtyřbrankový náskok. Ve 25. minutě prvního poločasu se jičínským hráčům podařilo náskok Kopřivnice stáhnout a dostat se poprvé v utkání do vedení (13:12). Tento moment ale netrval dlouho. Po úderu do obličeje a udělené červené kartě musel hrací plochu opustit jičínský hráč Pich. Kopřivnice využila přesilové hry a do šaten odcházela s jednobrankovým vedením. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hráčům Kopřivnice, kteří během deseti minut hrací doby zvýšili svůj náskok na rozdíl pěti branek. Naděje Kopřivnických na výhru držel po celou dobu zápasu skvěle chytající Marek Žingor, který byl klíčovou postavou dnešního utkání.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Rozebrali jsme si zápas, věděli jsme, co nás bude čekat. Věděli jsme, že pokud do toho dáme srdce a odmakáme to celých šedesát minut, budeme mít šanci vítězství urvat. To se potvrdilo tím, že obrana fungovala, Marek Žingor výborně chytal a to byl dle mého názoru ten nejdůležitější důvod.”

Jaroslav Škarpich, pivot KH ISMM Kopřivnice: „Myslím si, že jsme vyhráli z toho důvodu, že jsme plnili taktické pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Věděli jsme, že v Jičíně to nebude lehké utkání, že Jičín bude hrát tvrdou hru a proto jsme se na to připravovali celý týden. Trénovali jsme obranu, veškeré věci se nám podařilo přenést do zápasu. Nechali jsme tady nejenom to, co jsme celý týden trénovali, ale i srdíčko. A to je to nejdůležitější, co jsme tu mohli předvést a já jsem moc rád, že vezeme body domů.”

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „I přes porážku nacházím pozitiva. Samozřejmě obdržených 29 gólů na domácí palubovce není dobrá vizitka obrany, ale my jsme měli nějaké absence nejenom v obraně, ale i na postupný útok. Neudrželi jsme výkonnost, kterou bychom potřebovali, soupeř naopak ano a proto spravedlivě zvítězil. Já jsem rád za těch 45 minut, kdy i mladí kluci dokázali hrát agresivně. Během sezóny nás čeká ještě spousta práce, abychom se výkonnostně dokázali udržet celých 60 minut.”

David Krahulec, křídlo HBC Ronal Jičín: “Kopřivnice dodržela všechny taktické věci, které si připravila, a to my jsme nedokázali. V prvním poločase jsme nedokázali dodržovat pravidla, která jsme si v obraně dali, a dostali jsme zbytečně moc gólů. V druhém poločase, kdy jsme se mohli na Kopřivnici dotáhnout, nás zradila střelba a jak už bylo zmíněno, Marek Žingor měl velmi důležité zákroky.“