HCB Karviná
Zápasy
pá 8.1.2021 |

Zápas Brno - Lovosice

Zápasové menu

První branku utkání vstřelil domácí Stein ze sedmimetrového hodu, který byl nařízen po faulu na Sekuliće. Hosté ale neotáleli a vzápětí dorovnával švédský sniper Jonsson. Po vyrovnávací brance hostů ale následoval velice nešťastný moment, když se ve 3. minutě nechtěně srazil domácí Sekulić srazil s jedním z lovosických hráčů a poranil si ruku. Srbský špílmachr ale ukázal velký charakter a i se zraněním utkání dohrál. Po utkání se ukázalo, že se jedná o zlomeninu, které znamená minimálně dvouměsíční pauzu. Hrálo se poměrně ve vysokém tempu, produktivnější ovšem byly Lovosice. A to i zásluhou hostujícího brankáře Hrdličky, který předvedl několik solidních zákroků a povedlo se mu vychytat sedmimetrový hod Steina. Zlom první půle přišel v 19. minutě, když na rozdíl tří branek zvyšoval Zourek. Hosté ještě přidali na tempu, vybojovali si přesilovku, kterou zužitkoval přesně mířenou střelou Jonsson. Lovosičtí hráči skvěle bránili a domácím se nedařilo najít klíč na jejich obranu. Lovci už si své vedení v prvním dějství pohlídali a svůj náskok ještě zvýšili o jednu branku. Do šaten tak hráči šli za stavu 11:16.

Trenér domácích rozhodně nebyl s výkonem spokojen, a jestli chtěli jeho svěřenci pomýšlet na body, tak museli hodně přidat. To se taky stalo. Gólový účet v druhé půli otevřel Jezdimirović, který v krátkém sledu vstřelil dva góly. Neztratil se také Sekulić, který i se zraněním odváděl na pivotu skvělou práci. Začalo se také dařit v obraně, která za prvních deset minut obdržela pouze dvě branky. Nutno dodat, že druhá půle sedla také brankáři Gourgoumisovi, který předváděl neskutečné zákroky. Také díky dvěma rychlým útokům Flajsara se domácím podařilo náskok hostů dorovnat a v 39. minutě bylo vyrovnáno. Hosté si sice vzali ještě vzali vedení zpět, ke slovu se ale pak dostala nová posila Kéniku, Nikola Arsenić. Srbský reprezentant vsítil dva rychlé góly, ke kterým přidal jeden přesný zásah Sekulić s Flajsarem a rázem domácí vedli o tři branky. Hosté se snažili ještě s vývojem utkání něco udělat, ale Gourgoumis v bráně byl proti a na druhé straně hřiště nepřestávala přesně mířit nová akvizice Brna a Bosák, který si připsal dva zásahy do černého. Kénik si tak s pěti gólovým náskokem dokráčel po obratu v druhé půli pro vítězství 30:25.

"Nastoupili jsme velmi nesoustředěně. S tím úvodem jsme hrozně nespokojení, dělali jsme chyby. V podstatě jsme nezvládli dodržovat taktiku, bylo to hodně rozhárané. Bylo vidět, že se delší čas netrénovalo. Ten vstup byl trestuhodný a jsem rád, že jsme to druhou půlku zvedli. Myslím si, že v kabině po prvním poločase nechtěl nikdo být. To, co se tam dělo, si hráči budou dlouho pamatovat. Co se dělo první půlku, nebudu tolerovat, a jestli chceme mít nějaké výsledky, tak musíme být tým, co bude chtít hrát 60 minut," bouřil i po utkání trenér Králova Pole Pavel Hladík. S druhou půli byl spokojenější: "Ta druhá půlka odpovídala tomu, co jsme si v kabině řekli. V druhé půli byla chuť hrát za Brno. Vyhráli jsme ji o deset branek, naprosto zaslouženě. A takhle se musíme prezentovat. Nesmlouvavou házenou, bez žádných alibi a vyhrávat osobní souboje. První půlku tam byl jediný hráč, a to byl Adam Stein, což je na to, abychom porazili Lovosice v takové fazóně, strašně málo. Druhou půlku se k Adamovi připojili ostatní a už to byl úplně jiný tým. Ta druhá půlka byla možná nejlepší, co jsem v Kéniku. Lovosice mají obrovskou kvalitu. Jak jim sedl první poločas a nám ne, tak se to potom otočilo a to se v házené stává. Dnes vyhrál ten tým, který si to sice první půlku nezasloužil, ale řekl bych, že druhou půlku jsme si jasně šli za svým a přesně jsme ukázali to, co potřebujeme hrát."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici