HCB Karviná
Zápasy
st 27.1.2021 |

Zápas Brno - Plzeň

Zápasové menu

Začátek utkání mezi průběžně devátým a druhým celkem Strabag Rail extraligy byl hodně vyrovnaný. Zlom přišel v 9. minutě, když plzeňské házenkáře poslal do dvou brankového trháku Stehlík. Hostům se v ofenzivě začalo dařit, zásluhou gólů Vinkelhöfera a Chmelíka odskočili na rozdíl čtyř branek. Otěže zápasu pak převzal Kénik, který během deseti minut dokázal vsítit šest gólů a pouze dva obdržel, a to i díky několika povedeným zákrokům Pšenici. Ve 26. minutě svítilo tedy vyrovnané skóre 10:10. Závěr první třicetiminutovky vyšel ale o trochu lépe Talentu, který vsítil o dvě branky více a hráči tak šli do kabin za stavu 12:14 pro hosty.

Povedené začátky druhé půle by si mohl trenér Pavel Hladík patentovat. Konsolidovaná obrana Brna s Jiřím Bavlnkou v brance dovolila Plzni za 14 minut hry skórovat pouze třikrát. Královu Poli se nedařilo pouze v obraně, ale také v útočné fázi. Díky gólům Jezdimiroviće, Šipky, Dostalíka, Steina a Bosáka se brněnským házenkářům podařilo gólový účet srovnat a v 44. minutě hrálo Brno s Talentem nerozhodně 17:17. O minutu později bylo v Králově Poli ještě veseleji, z levého křídla se totiž prosadil Bosák a domácí šli poprvé v utkání do vedení. Vypadalo to na pořádné drama až do posledních vteřin, Talentu ale opět vyšla druhá polovina poločasu. Hosté Brnu dovolili do konce zápasu skórovat jen dvakrát, sami vstřelili šest branek, na kterých měl lví podíl Milan Škvařil, a dovedli duel do vítězného konce výsledkem 20:23.

Zápasem s Plzní vyvrcholil Brnu nabitý program, šňůra čtyř zápasů v řadě. Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno, proto viděl na týmu i únavu. „Dneska to pro nás byl složitý zápas. Hráli jsme čtvrtý zápas v jedenácti dnech, kdežto Plzeň měla první, takže měla v podstatě 25 dní na trénink a na to, aby se na připravila na jarní část. My jsme teď měli těžkou sérii. Ale ukázali jsme charakter, bojovali jsme statečně, v 50. minutě nám ale došly síly. Už jsme hráli na morál, už jsme šlapali vodu. Na obraně jsme ještě v rámci možností tlak měli, ale v útoku jsme byli bezzubí a už jsme neměli síly, které nám v závěru zápasu chyběly. Chci klukům poděkovat. Nechali tam úplně všechno,“ vysekl s úctou svým hráčům úklonu trenér Hladík.

I Jiří Hynek uznal, že na body ze Plzeň nadřela. „Velice těžké utkání, což ukazuje i výsledek. Z naší strany to byl spíš boj a odpracované vítězství, my jsme za něj ale strašně moc rádi. Ještě po takové dlouhé pauze a přijet k soupeři, který je rozehraný a má za sebou čtyři zápasy. Věděli jsme, že to nebude vůbec nic jednoduchého a jsme rádi, že si odvážíme dva body,“ řekl trenér Plzně. Ve výkonu svého týmu viděl řadu slabin: „Zápas jsme začali relativně slušně. Hráli jsme to, co jsme potřebovali. Bohužel jsme ale několikrát ztroskotali na gólmanovi. Kdybychom neproměnili šance, které jsme v prvním poločase měli, tak ten zápas mohl být klidnější, bohužel se tak ale nestalo. Jsme rádi, že jsme to v tom druhém poločase ubojovali, když jsme byli trochu psychicky dole. Ale zvládli jsme to, což je pro nás důležitější, než kdybychom vyhráli o deset branek.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici