HCB Karviná
Zápasy
so 9.1.2021 |

Zápas Maloměřice - Lovosice

Zápasové menu

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří si v prvních čtyřech minutách vytvořili tříbrankový náskok. Domácí reagovali změnou obrany z 1/5 na 2/4, což přineslo částečný úspěch a snížení náskoku hostů na dvě branky, kdy v 8. minutě bylo skóre 4:6. V dalších minutách zápasu se projevila u maloměřických házenkářů absence úspěšnosti střelby z křídel, čehož Lovosičtí využili k rychlým protiútokům a zvýšení skóre na 4:8. Domácí trenér Musil na tuto situaci reagoval oddechovým časem. V následujících minutách se domácí začali prosazovat ve střelbě ze spojek a především Lukáš Koubek svými obstřely zajistil Maloměřicím stálý kontakt s hosty ve skóre, za nemalého přispění úspěšnými zákroky domácího brankáře Mazače. Tato situace vydržela až do 28. minuty prvního poločasu, kdy Lovosice po několika nepřipravených střelách domácích dokázaly z rychlých protiútoků zvýšit rozdíl ve skóre až na poločasových 13:19.

Ve druhém poločase pokračovalo neproměňování brankových příležitostí ze strany domácích, čehož Lovci využili ke zvyšování svého náskoku až na konečný výsledek 26:34. Ke cti maloměřických hráčů je skutečnost, že i přes nepříznivý stav se snažili hrát otevřenou a rychlou házenou bez zbytečných faulů, o čemž svědčí pouze pět vyloučených hráčů za celé utkání.

„Jsme rádi za dva body, i když to vítězství bylo určitě kostrbaté. Na druhou stranu jsme ty dva body nutně potřebovali a jsem rád, že jsme do jejich získání dokázali zapojit všechny hráče a že se nikdo nezranil. Byť podle výsledku to nenasvědčuje, ale bylo to velmi pěkné a dynamické utkání,“ komentoval zápas lovosický trenér Jan Landa.

Vít Musil, trenér domácích Maloměřic litoval nedisciplinovanosti a zbytečných ztrát: „Dnes jsme předvedli hodně nekonzistentní zápas, který jsme ztratili na konci prvního poločasu, kdy jsme se dopustili několika nedisciplinovaných chyb. Ve druhém poločase jsme si již přestávali věřit, ztráceli jsme míče, což soupeř trestal z rychlých protiútoků. Nejlépe z nás zvládl zápas Lukáš Koubek, který předvedl velmi dobrý výkon jak v obraně, tak v úroku, kdy v prvním poločase to bral střelecky na sebe a je jen škoda, že na to nedokázali navázat ostatní spoluhráči.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici