HCB Karviná
Zápasy
so 23.1.2021 |

Zápas Lovosice - Jičín

Zápasové menu

V hale Chemik byl k vidění další pro domácí infarktový zápas s těsným vítězstvím šťastnějších Lovců. Jičín jim byl více jak důstojným soupeřem a kromě samého úvodu střetnutí byl v první půli i lepším celkem. Vidět to bylo také na výsledkové tabuli. V 6. minutě ještě Trkovský získal pro domácí vedení 4:3, ale hosté dvěma góly otočili skóre a dokázali si vypracovat až čtyřgólový náskok (20. minuta 10:14). Ve 28. minutě vedl Jičín 17:14, ale závěr poločasu se vydařil i díky povedené přesilové hře Lovosicím. Snížily na rozdíl jediné branky a díky gólu Motla půl minuty před sirénou dokázali Lovci srovnat skóre na poločasových 17:17.

Zkraje druhé půle se domácí dostali do dvoubrankového vedení, ale velmi dobře hrající hosté vedli až do 56. minuty. Dvěma zákroky proti domácím střelcům sedmiček (Jónsson a Motl) podpořil Jičín brankář Veverka, na druhé straně ale nezaostával mladík v brance domácích Günl a držel Lovce ve hře. Až v 57. minutě se díky Jónssonovi Lovosicím podařilo srovnat a po oddechovém čase vrátil vedení na stranu domácích Kupa (30:29 v čase 59´24´´). Další oddechový čas přidala hostující lavička. Po něm přišel faul Lovosic a čtvrtá červená karta v utkání (domácí Kylíšek), po které následovala sedmička pro Jičín. Hrdinou závěrečné sekundy se stal domácí brankář Günl, který zneškodnil sedmimetrový hod do té doby neomylného Kubíka a Lovci se tak mohli radovat z vítězství. V zápase, kterému by spíše slušela remíza, si tak Lovci připsali těsnou domácí výhru.

„Proti Jičínu jsme odehráli extrémně těžký zápas a jsem rád, že se nám takovýto zápas po dlouhé době povedl dotáhnout do vítězného konce,“ uznal trenér domácích Jan Landa. „Jirka Bouček řekl, že tohle vítězství je možná lepší než nějaká suverénní výhra a já s ním souhlasím. Konečně jsme ukázali bojovného a kolektivního ducha. Ale je potřeba říci, že stejně houževnatě jako my, šel za vítězstvím i Jičín a my jsme spíš byli šťastnějším celkem. Zápas to byl pěkný, vyhecovaný tak, jak to s Jičínem bývá,“ dodal domácí kouč.

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín, k tomu doplnil: „Bylo to naprosto vyrovnané utkání, kterému by asi v závěru slušela spíše remíza. Zápas mohl skončit na obě strany. Jsme zklamaní, protože pro nás to byl druhý dobře rozehraný zápas, který jsme ztratili. V dnešním utkání jsme měli na vítězství, bohužel se zranil Ondra Šulc i Kuba Kastner, takže jsme dohrávali v okleštěné sestavě, ale i tak jsme sahali po bodech. Bohužel se nám nepodařilo ustát tlak v závěru utkání, kdy jsme mohli jít do rychlého útoku a chyba v něm nás stála body.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici