HCB Karviná
Zápasy
ne 24.1.2021 |

Zápas Frýdek Místek - Maloměřice

Zápasové menu

Dohrávka 8. kola STRABAG RAIL Extraligy nabídla utkání, ve kterém Pepino SKP Frýdek-Místek přivítalo na domácí palubovce celek SHC Maloměřice Brno. Domácí sice nastoupili v roli jasného favorita, ale první poločas tomu nenasvědčoval. Hrálo se velice rychle, jeden útok střídal druhý. A vzhledem k tomu, že ani jeden z brankářů neměl svůj den, padaly branky jako na běžícím pásu. A to na obou stranách. Domácí sice byli neustále o něco popředu, ale nedokázali si vytvořit větší než dvougólový náskok. Tři minuty před koncem prvního poločasu dokonce držely Maloměřice vyrovnaný stav 17:17. Frýdek-Místek však následně brankami Radima Chudoby a Adama Gřeška odskočil a do šaten tak odcházel s dvoubrankovým náskokem, vedl 19:17.

Začátek druhého poločasu pak domácí družstvo jasně ukázalo, kdo je favoritem tohoto střetnutí. Prvních sedm minut vyhrálo poměrem 6:2 a začalo si budovat rozhodující náskok. V osmé minutě druhého poločasu si hostující lavička vyžádala oddechový čas, ale domácí výběr nepřibrzdila. I v následujících minutách narůstalo skóre ve prospěch Frýdku-Místku, který deset minut před koncem vedl už o deset branek, to když na 33:23 zvyšoval Martin Hrachovec. Největší rozdíl mezi oběma celky byl devět minut před konce, kdy domácí vedli 35:23. Ve zbývajících minutách dokázaly Maloměřice zkorigovat na konečných 39:30 ve prospěch domácích házenkářů.

Frýdek-Místek tak, byť nepodal přesvědčivý výkon, nakonec vyhrál poměrně hladce 39:30 a v tabulce si upevnil 3. příčku. Na kontě má už 17 bodů. To Maloměřice zůstávají se čtyřmi body poslední.

„Očekával jsem těžký zápas, protože jsme měli pauzu skoro měsíc dlouhou. Maloměřice hrály už dva zápasy, takže byly rozehranější. To nás ale neomlouvá. Připravovali jsme se na nějaké věci a v prvním poločase jsme je vůbec neplnili. A to jak v obraně, tak v útoku,“ hodnotil kriticky výkon týmu Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek, a dodal: „Udělali jsme spoustu chyb a inkasovali hodně laciných gólů. Chtěli jsme Maloměřice nutit k chybám, ale prakticky každý jejich útok končil gólem. Chyběla nám agresivita, takže s prvním poločasem nemůžeme být absolutně spokojení. O přestávce tak přišla bouřka v šatně, řekli jsme si, co a jak chceme hrát. Zčásti se nám to podařilo naplnit, ale třicet obdržených branek v domácím utkání je hodně. Celkově bych to přisuzoval tomu, že lépe se nám hraje, když nejsme favoritem. Dneska jsem na klucích viděl, že byli nervózní. Chyby pramenily z toho, že šlo o zápas, který jsme chtěli zvládnout a přesvědčivě ho vyhrát.“

Trenér Maloměřic Vít Musil byl z počátku spokojený s ofenzivou, s obranou přirozeně méně. Vždyť tým obdržel ve Frýdku téměř čtyřicet branek. „V poločase jsme si řekli, že je rozhodně dobré, že jsme nastříleli sedmnáct branek, ale devatenáct jsme jich inkasovali, a to je příliš. Proto jsme si řekli, že musíme zdůraznit obranu, být agresivnější a prostorově bránit. Jenže když jsme nastoupili do druhého poločasu, tak to všechno nám chybělo. Inkasovali jsme mnoho laciných gólů. Navíc v útoku se klukům roztřepaly ruce, hráli hrozně zbrkle,“ mrzelo Musila, který ještě dodal: „Všechno se na nás sesypalo, ale neodpovídá to našim dovednostem. Dnešní zápas jsme prohráli velice špatným, až mizerným přístupem. Frýdek-Místek zdobila rychlá hra. Těžil z rychlých protiútoků. Nepřisuzoval bych to ale fyzičce, protože naši kluci jsou velice dobře připravení. Spíše je to v hlavě. Když to tam šrotuje, tak potom i nohy jsou pomalejší. Náš tým to hodně pokládá, protože nám chybí ještě vyspělost a vyhranost. “

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici