HCB Karviná
Zápasy
st 2.12.2020 |

Zápas Dukla Praha - Nové Veselí

Zápasové menu

V dohrávce 11. kola Extraligy dotlačili k vítězství utkání domácí házenkáři Dukly Praha. Tým Nového Veselí dotíral, střelecky si házenkáři z Vysočiny vedli dobře, dva výpadky je ale stály šanci na dobrý výsledek.

„Je velká škoda, když dáme na Dukle 27 gólů a prohrajeme takovýmto způsobem. Hlavní problém byl opět úsek, který jsme si vybrali v prvním i druhém poločase. Ten úsek měl možná pět minut, které jsme nezvládli. Na hřišti vznikl chaos. V druhém poločase jsme začínali přesilovku, měli jsme ji jednoznačně vyhrát dva nula, vrátit se do zápasu, jít se soupeřem gól na gól. Místo toho jsme se nechali vyloučit my a v oslabení, které není důležité vyhrát, stačí ho neprohrát, dostaneme dva góly do prázdné brány, kdy úplně netakticky a zbytečně chceme jít do nepřipravené koncovky, když hrajeme bez brankáře, a to nás potom položilo,“ líčil trenér Nového Veselí Peter Kostka a dodal: „Já si nemyslím, že jsme hráli špatně, pokoušeli jsme se o rychlou hru. Potřebujeme hlavně ještě zvýšit konkurenci na spojkách, protože se to nedá hrát se třemi hráči i na pozici zadáků v obraně i tahat protiútok, protože potom ty síly chybějí. A rozhodně samozřejmě ještě potřebujeme kvalitu na křídlech, protože tam to dnes opět nebylo tak úspěšné, jako jsme chtěli.“

Dukla byla spokojenější. „Pro mě určitě důležité vítězství, myslím si, že pro celý tým, protože jsme se potřebovali udržet v play off, potřebovali jsme dnes získat dva body. Řekl bych, že v určitých fázích zápasu jsme předváděli ten výkon z předchozích zápasů, jako v druhých poločasech s Karvinou a Maloměřicemi. Dost často nás srážela koncovka, dali jsme asi deset tyček, což je velká škoda, protože ten zápas jsme měli, z mého pohledu, pod kontrolou. Vystřídali jsme obranný systém 0-6, 1-5. Ta 1-5 dělala soupeři větší problémy, a kdybychom měli lepší efektivitu střelby, tak si myslím, že bychom měli ten zápas pod kontrolou ještě víc, hodnotil Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha. „Ale tohle je cesta, kterou chceme jít, hrát rychlou, dynamickou házenou s malým počtem technických chyb. A pokud zlepšíme koncovku, tak si myslím, že můžeme hrát s úplně každým. Takže za mě spokojenost a jsem rád, že jsme získali dva body,“ dodal dukelský trenér.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici